Розділ Суспільство

Церква Святого Миколая в Городище за рішенням громади перейшла до ПЦУ

Автор 05 квітня 2023, 10:24

Вчора, 4-го квітня, громада Святителя Миколая Чудотворця села Городище, Шепетівського району, Хмельницької області проголосувала за перехід до Православної Церкви України. Про це дуже важливе та історичне рішення повідомив єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський, архієрей Православної церкви України владика Павло.

"Тепер у древньому храмі села Городище молитва звучатиме рідною українською мовою! Щиро вітаємо громаду в лоні Православної Церкви України! Війна триває і наш з вами обов‘язок зробити все для того, щоб Україна позбулася російського ярма! Зараз ми з вами є свідками важливих подій - народжується нова Україна! Українська Церква дуже довго була під впливом російської держави, проте зараз настає історична справедливість!

Ми переможемо!
З нами Бог!
Все буде Україна!
Слава Ісусу Христу!
Слава Україні!" - повідомив єпископ Хмельницький та Кам’янець-Подільський.

Дерев'яна церква Святого Миколая - пам'ятка архітектури місцевого значення, яка була в користуванні громади УПЦ МП. Кажуть, що церкву і чоловічий монастир Різ­два Бо­го­ро­ди­ці з'єднував підземний хід. Святиня розташовується на пагорбі в північно східній частині Городища, поблизу цвинтаря та має столітню історію. 

Останнє редагування 05 квітня 2023, 10:50
0
репостів
0
репостів