Розділ Суспільство

Родині загиблого прикордонника з Шепетівщини вручили державну нагороду

Автор 04 березня 2023, 17:47

2 березня в Національній академії Держприкордонслужби України рідним сімох прикордонників, які віддали своє життя захищаючи територіальну цілісність України, вручили державні нагороди. Про це повідомили на сторінці освітнього закладу.

На початку заходу присутні вшанували пам'ять Героїв-прикордонників хвилиною мовчання.

«Для мене це велика честь, та водночас й найважча місія!», — зазначив ректор Національної академії генерал-майор Олександр Луцький, перед тим, як вручити нагороди рідним та близьким загиблих. «На прикладах ваших рідних ми будемо виховувати покоління патріотів. Вони назавжди залишили свої імена в історії захисту незалежності та територіальної цілісності України», — сказав ректор.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій Присязі Президент України Володимир Зеленський посмертно нагородив орденами «За мужність» III ступеня сержанта Андрія Горячева, старшого майстер-сержанта Олександра Сербієнко, старшого солдата Сергія Тацького, сержанта Леоніда Коржа, сержанта Дениса Дметрецького, сержанта Олексія Закліцького, штаб-сержанта Олександра Семенюка.

Сержант Леонід Корж народився 10 грудня 1973 року у селі Мала Шкарівка Шепетівського району. У 2014-2016 р. брав участь в антитерористичній операції на сході України. Коли ж розпочалася повномасштабна війна - Леонід не зміг залишитися осторонь та одним із перших пішов боронити рідну землю від ненависного окупанта.

17 травня 2022 року, внаслідок артилерійського обстрілу українських позицій на Донеччині, прикордонник отримав поранення несумісні з життям.

У Нетішині залишилися його дружина та двоє синів - Женя та Влад.

Сержант Андрій Горячев проходив службу в Луганському прикордонному загоні. 20 травня, під час виконання бойового завдання на Лиманському напрямку, отримав важкі поранення. Від отриманих травм прикордонник помер 21 травня 2022 року. Син Андрія Горячева продовжує справу батька та навчається в одному з вищих військових навчальних закладів України.

Старший майстер-сержант Олександр Сербієнко родом з Луганщини. Служив у Луганському прикордонному загоні. Під час виконання бойового завдання, 10 травня 2022 року загинув від вибуху ворожого снаряда. Син Олександра також став прикордонником та нещодавно отримав лейтенантські погони, закінчивши навчання у Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

Старший солдат Сергій Тацький був інспектором прикордонної служби 2 категорії — кулеметником. Боронив Україну й у 2014 році, коли ворог зайшов зі сходу країни, й у 2022 — з початком повномасштабного наступу російських військ. Сергій загинув 24 травня 2022 року, під час виконання бойових завдань на території Донецької області.

Сержант Денис Дметрецький родом із села Улянівка, Кам'янець-Подільського району Хмельницької області. Загинув 16 травня 2022 року, поблизу селища Новомихайлівка на Донеччині, прикриваючи побратимів від ворожого вогню.

Сержант Олексій Закліцький родом з села Гриценки Антонінської громади, що на Хмельниччині. Загинув 16 травня 2022 року в ході бойових дій на Донеччині.

Штаб-сержант Олександр Семенюк був санітарним інструктором прикордонного загону. Загинув 17 березня 2022 року під час виконання бойового завдання по обороні міста Маріуполь.

Світла пам’ять та шана мужнім українським Воїнам!

0
репостів
0
репостів