Розділ Суспільство

Ексначальника Служби автодоріг Хмельниччини звільнили від покарання через нецільове використання коштів

Автор 10 січня 2023, 21:46

9 січня 2023 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала винуватим колишнього начальника Служби автомобільних доріг в Хмельницькій області в нецільовому використанні бюджетних коштів при здійсненні ремонту автомобільного мосту в Хмельницькій області. Про це повідомили у пресслужбі суду.

Йдеться про Петра Гнидюка, якого Окружна прокуратура міста Хмельницького обвинувачувала в нецільовому використанні 11 000 000 гривень бюджетних коштів упродовж 2018-2019 років.

Розслідуванням встановлено, що через руйнацію в 2018 році мосту через річку Случ у місті Старокостянтинів за висновками експертів він потребував капітального ремонту. Однак кошти на такі цілі закладені не були.

“Тому для необхідних робіт та їх фінансування потрібно було провести відповідну бюджетну процедуру. Попри це, керівником служби таку роботу не організовано, а здійснено закупівлю робіт з поточного обслуговування дороги, на що з державного бюджету витрачено 11 000 000 гривень”, – прокоментували тоді справу в прокуратурі.

Суд перекваліфікував дії обвинуваченого із частини другої на частину першу статті 210 КК України, оскільки прокурором не було доведено кваліфікуючої ознаки цього злочину – наявності особливо великих розмірів бюджетних коштів при здійсненні обвинуваченим їх нецільового використання. Так, суд визнав доведеним лише два епізоди нецільового використання бюджетних коштів на загальну суму два мільйони шістсот шістдесят тисяч гривень, що мали місце у 2019 році.

Колегія суддів врахувала всі пом’якшуючі обставини та призначила покарання, передбачене санкцією цієї статті, що діяла на момент вчинення діяння – штраф в розмірі одна тисяча неоподаткованих мінімумів громадян. Через закінчення строків давності притягнення до відповідальності за цим злочином, вироком суду обвинуваченого звільнено від покарання.

Вирок може бути оскаржений упродовж 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Останнє редагування 10 січня 2023, 21:57
0
репостів
0
репостів