Розділ Суспільство

Шепетівське підприємство теплових мереж буде стягувати плату за абонентське обслуговування

Автор 03 січня 2023, 12:20

Шепетівське підприємство теплових мереж оголосило, що з 1 січня 2023 року буде стягувати плату за абонентське обслуговування споживачів послуги з постачання теплової
енергії що надається споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами.

Таке рішення комунальники мотивували наказом по підприємству № 111 від 23.12.2022 року. Плата становитиме - 38,07 грн з ПДВ з кожного абонента.

Плата за абонентське обслуговування (з урахуванням податку на додану вартість), визначена відповідно до планованих витрат виконавця (витрат, пов’язаних з укладенням договору про надання комунальної послуги, із здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами, нарахуванням та стягненням плати за спожиті комунальні послуги, обслуговуванням та заміною вузлів комерційного обліку води і теплової енергії (у разі їх наявності у будівлі споживача), а також за виконання інших функцій, пов’язаних з обслуговуванням виконавцем абонентів за індивідуальними договорами (крім обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових систем теплопостачання, водопостачання, водовідведення та постачання гарячої води).

Слід зазначити, що при формуванні тарифів на послуги з постачання теплової енергії, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 01 червня 2011 року № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», не передбачено включення витрат на абонентське обслуговування. плата за абонентське обслуговування не може перевищувати граничний розмір плати за абонентське обслуговування, визначений відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019р. №808 «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами».

Граничний розмір плати за абонентське обслуговування залежить від законодавчо встановленого на відповідну дату розміру прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць.

Плата за абонентське обслуговування має фіксований розмір у розрахунку на 1 абонента (споживача) в місяць та сплачується протягом року щомісячно.

Розмір абонентської плати не залежить від кількісних показників спожитих комунальних послуг.

0
репостів
0
репостів