Розділ Суспільство

Вже більше 500 окопник свічок виготовили в Крачанівській гімназії

Автор 20 грудня 2022, 20:26

Понад 1000 годин необхідного тепла та світла для наших захисників на передовій виготовили в Крачанівській гімназії, що у Грицівській громаді у Шепетівському районі. Ідея створення окопних свічок виникла під час однієї з онлайн лінійок ( з вересня заклад працює дистанційно) у голови шкільного самоврядування та її радо підтримали всі, і діти,і батьки ,і весь шкільний колектив.Тож закипіла робота,а школа перетворилась на маленький волонтерський штаб.

Звідусіль зносили банки та картонні коробки. А працівники школи щодня виготовляли заготовки, очищаючи банки, розрізаючи та загортаючи картон.

За головними інгредієнтами: воском, свічними огарками та парафіном звернулися до настоятеля місцевого храму,який радо згодився допомогти, активно долучившись до справи.Також використовували дружні воскові ресурси (хороші,небайдужі люди власним коштом купували матеріали).

Так у тісній, але дружній співпраці, і сформувався цех з виготовлення окопних свічок. Наразі школа продовжує збір-банки для закупівлі робочих матеріалів.

За 2,5 місяці роботи виготовлено більше 500 штук. Відправлено пару адресних посилок на "гарячий' напрямок фронту, дві посилки попрямували у столицю, де прості мешканці теж готуються до холодів та довгих блекаутів.

Час гаяти не можна, на календарі зима, а це означає, що ми, завдяки вашим великим,величезним, мега великим та супер великим донатам, які надходять з різних дружніх країн, регіонів, районів,областей та сусідніх вулиць і будинків,суміжних кабінетів та столів, активно- оперативно працюємо, збільшуючи масштаб.

Нова партія парафіну та воску вже закуплено, доставлено і в роботі. На виході вже є + 1 мішок та +1 сітка життєдайного тепла.

За матеріалами Крачанівської гімназії

0
репостів
0
репостів