Розділ Суспільство

У шепетівському пункті незламності з'явились «Бабусині зайці»

Автор 17 грудня 2022, 20:46

Цього тижня, в 14 регіонах України, в тому числі у Шепетівці, до "Пунктів незламності" було передано чудових "Бабусиних зайців". Це все робилось в рамках проєкту, покликаного відновлювати зв’язок поколінь.

«Бабусині зайці» – м’які іграшки, призначені для дітей, які опинились в стресових ситуаціях, постраждали від насильства чи стали свідками травматичної події та просто потребують турботи від надійних турботливих дорослих.

Кожна дитина яка відвідає пункт зможе потискати нашого чудового зайчика 

Поліцейські ювенальної превенції, патрульної поліції, Державної служби України з надзвичайних ситуацій дарують вухастих захисників дітяйськім задля налагодження контакту, розради та заспокоєння, створення безпечного середовища, а також, щоб показати дитині, що вони не «страшні», готові допомогти, і їм можна довіряти, також, що в громаді є бабусі, які, хоч і дистанційно, передають свою частку любові та підтримки. 

Мета проекту: дати можливість людям похилого віку, особливо самотнім, жити згідно зі своїм цінностям щодо турботи про інших, бути залученим у корисну соціальну діяльність і відчувати  причетність до добрих справ, підтримка зв’язку поколінь – «Обійми турботи від бабусі до дитини».

Спільний час за виготовленням іграшок з людьми, що мають схожі цінності компенсує можливу соціальну ізольованість і дефіцит близьких стосунків з людьми свого віку, а також дає можливість реалізувати творчі здібності та опанувати нові навички. Головне – це психологічне благополуччя людей похилого віку, що включає в себе задоволення від наповнення життя, отримання позитивного результату своєї діяльності,  переживання життя як повноцінного та значимого.

Подібна практика на державному рівні існує в США та Канаді, Голландії. Частково проекти реалізовані, як соціальні, через благодійні організації.

«Бабусині зайці» - проєкт, покликаний відновлювати зв’язок поколінь. Від бабусь та дідусів онукам передається досвід, знання про сім’ю та рід, корисні навички, а найголовніше – безмежна любов. Іграшкові зайці, створені лагідними руками літніх людей – це теплий дотик підтримки на відстані діткам, які опинилися в складній чи навіть травматичній ситуації.

0
репостів
0
репостів