Розділ Суспільство

Понад 6 млн. грн на ліквідацію наслідків ракетного удару та 500 тис грн на харчування переселенців

Автор 11 грудня 2022, 11:38

Понад 6 млн. 600 тис. гривень було витрачено з бюджету міста для ліквідації наслідків військової агресії росії 24 серпня. Про це повідомив міський голова Віталій Бузиль на сторінці Шепетівської міської ради.

Мова йде про встановлення вікон на сходових клітинах у багатоповерхівках, у закладі освіти та дошкілля, закладі охорони здоров’я, а також про ремонти покрівель об’єктів соціальної інфраструктури, закупівлю будівельних матеріалів та проведення робіт.

Також у березні на сесії міської ради було затверджено «Програму заходів національного спротиву на 2022 рік». За цією програмою передбачено фінансування на понад 19 млн. гривень на покращення боєздатності ЗСУ та матеріально-технічної бази батальйону територіальної оборони, роти охорони, ДФТГ, сил руху опору, поліції, рятувальників, підприємств критичної інфраструктури. Більше того, наша громада доправила для ЗСУ майже три десятки позашляховиків.

Для розгортання «пунктів незламності» ми придбали пневмокаркасний самонадувний намет, де чергують працівники Шепетівського районного управління ГУ ДСНС України. Ще ряд таких пунктів розгортаємо у громаді та комплектуємо. Наразі у процесі придбання ще двох таких намети.

У рамках підготовки до надзвичайних ситуацій за кошти бюджету громади були закуплені додаткові генератори, акумулятори, ємності для води, профінансовано облаштування найпростіших укриттів, ремонти захисних споруд та закуплено резерв пального. Реалізовано заходів на суму понад 3 млн. гривень.

На обліку в управлінні праці та соціального захисту населення за станом на 1 грудня перебуває майже 5000 внутрішньо переміщених осіб, а тих, хто проживав у Шепетівці транзитом, у рази більше – близько 15000.

Із цієї кількості 240 осіб проживають у трьох гуртожитках навчальних закладів міста, два з яких ми відновили «з нуля», за кошти бюджету громади та спільними зусиллями мешканців.

Ми здійснюємо постійну видачу гуманітарної допомоги, продуктів харчування, гігієнічних засобів, дитячого харчування, тощо.

На постійній основі здійснюється прийом пропозицій щодо здавання помешкань для проживання у них ВПО. З перших днів прибування здійснювалося харчування переселенців силами волонтерів громади на базі закладів освіти. Згодом ця стаття фінансувалася за кошти міського бюджету та у співпраці з гуманітарною організацією «World Central Kitchen» на суму близько пів мільйона гривень.

Останнє редагування 11 грудня 2022, 12:02
0
репостів
0
репостів