Розділ Суспільство

У Славуті провели в останню путь штаб-сержанта Попова Сергія Анатолійовича

Автор 30 липня 2022, 18:06

Сьогодні, 30 липня, славутчани провели в останню путь свого земляка, захисника України, штаб-сержанта Попова Сергія Анатолійовича. Згадують Сергія як життєрадісну та доброзичливу людину, люблячого сина, чоловіка, брата, вірного товариша, відповідального та надійного побратима.

Товариші по службі в 5-ому державному пожежно-рятувальному загоні головного управління ДСНС у Хмельницькій області здійснили ритуал урочистого прощання із Сергієм.

"Громадське прощання з Героєм відбулося в міському Палаці культури. Прощалися з загиблим зі сльозами на очах, скорботою та болем від непоправної втрати, з квітами та на колінах. Він боровся, як герой та помер, як герой." - згадують про Сергія у міській раді.

Народився Сергій 19 листопада 1973 році у місті Летичів Хмельницької області. Навчався у ЗОШ № 5 м. Славута.

У 1992 році закінчив Здолбунівське професійне технічне училище, здобувши спеціальність помічника машиніста тепловоза.

У 1991 році пройшов строкову службу у лавах Збройних сил України.

З 1992 по 2004 рік служив за контрактом.

З 2005 по 2017 рік проходив службу у 18 Державній пожежно-рятувальній частині Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області.

Із початком повномасштабного вторгнення російських військ, 5 березня 2022 року став на захист країни, виборюючи мир та спокій для нашої рідної землі.

Вірний військовій присязі, штаб-сержант Попов Сергій Анатолійович, виявивши мужність та витримку, героїчно загинув у бою за нашу Батьківщину 29 червня 2022 року під час артилерійського обстрілу у Донецькій області.

У загиблого залишилися: дружина, мама, сестра.

Похоронили Сергія на «Новому кладовищі» із усіма військовими почестями.

"Міський голова, виконавчий комітет та депутатський корпус Славутської міської ради висловлюють щирі співчуття рідним та близьким Героя. Вічна пам’ять Сергію! Пам’ятатимемо кожного захисника, який заплатив найвищу ціну задля миру та спокою в нашій державі.

Герої не вмирають, а навічно вписують своє ім’я в історію України!" - написали у Славутській міській раді.

Пресслужба Славутського МВК

0
репостів
0
репостів