Розділ Суспільство

Ольга Семенюк — ювенальна поліцейська, яка змінила життя десятків дітей

Автор 07 липня 2022, 16:39

8 липня своє професійне свято відзначають ювенальні поліцейські — справжні янголи-охоронці, які оберігають наше майбутнє. Серед ювеналів є такі особистості, які реального змінили життя багатьох хлопців і дівчат. Одна із них — начальник сектору ювенальної превенції Шепетівського райуправління поліції Ольга Семенюк.

Майор поліції Ольга Семенюк — це приклад людини, яка знайшла свою сродну працю. Одразу після закінчення Національної академії внутрішніх справ вона почала працювати в ювенальній превенції і не змінює службу вже протягом більш як 15 років. За цей час через її досвідчені «руки» пройшло чимало підлітків. Багатьом дітям із неблагополучних сімей вона допомогла визначитись у житті і здобути професію. Про її 10-річну волонтерську діяльність ми розповідали раніше. Хтось завдяки їй не став на «слизький» шлях, а декого зі своїх підопічних Ольга Іванівна надихнула стати поліцейським.

292765485 348446830786312 6682643926432768924 n

Серед них — старші лейтенанти поліції Сергій Міськов та Володимир Смітюха. Обоє закінчили Національну академію внутрішніх справ і зараз працюють слідчими Шепетівського райуправління поліції. Хлопці — справжня гордість Ольги Семенюк, про яку вони розповідають із захопленням:

— З Ольгою Іванівною познайомились у 2012 році. Тоді ми були звичайними школярами, любили похуліганити, — згадують слідчі, — тоді правоохоронці здавались грізними та суворими. А Ольга Іванівна від них вирізнялась. Завжди усміхнена, але справедлива. А ще — небайдужа. Вона цікавилась нашим дозвіллям, питала, чим займаємось у вільний від школи час. Чомусь саме їй ми довіряли. Поділились, що захоплюємось воркаутом, тоді він був дуже популярний серед молоді. У Шепетівці не було відповідних шкіл чи тренажерних залів, як у великих містах, тому ми займались на турніку самостійно, трюки вигадували, копіювали з інтернету. Зараз згадуємо наші перші недолугі виступи, сміємось. А Ольга Іванівна ніколи не сприймала наше захоплення як жарт, навпаки — переконувала та вмовляла відповідально ставитись до цього виду спорту. Ми раділи, що є людина, яка вірить у нас, і не могли її підвести.

292504024_348446760786319_1984735538805144549_n.jpg

За два роки хлопці відточили свою майстерність та завдяки старанням ювенальних інспекторів виступали в Україні та за кордоном, пропагуючи здоровий спосіб життя. Вже тоді підлітки відчули себе частиною дружньої поліцейської родини, тому вибір майбутньої професії був очевидним — всі разом вступили до НАВС. А після закінчення навчання Сергій та Володимир повернулись до Шепетівки і почали працювати з Ольгою Іванівною пліч-о-пліч вже як колеги.

Є серед вихованців Ольги Семенюк поліцейські, які перевелись у бойові підрозділи і зараз боронять нашу державу на східному рубежі.

А наймолодший її колега-вихованець — Богдан Щур. Хлопець із села Плесна Шепетівського району, де створений один із найпотужніших в області осередків Молодіжного патріотично-правового руху «ХОМА», яким опікуються ювенальні поліцейські. У 2018 році Богдан вступив до лав «хомівців», а через 2 роки вже став курсантом НАВС. Цьогоріч хлопець отримав звання лейтенанта і працює інспектором сектору реагування патрульної поліції Шепетівського райуправління.

— Я пишаюсь кожним з них, адже свого часу вклала в них свою любов і турботу, — говорить Ольга. — Переживаю їхні проблеми, як свої. Та й успіхам хлопців радію безмежно. Одним словом, вони мені, як діти.

Шепетівське районне управління поліції

Останнє редагування 07 липня 2022, 16:44
0
репостів
0
репостів