Розділ Суспільство

Офіційно зареєстрованих безробітних направлять на виконання громадських робіт

Автор 21 червня 2022, 20:40

Кабінет міністрів на засіданні у вівторок, 21 червня, прийняв рішення про залучення офіційно зареєстрованих безробітних, які протягом місяця не змогли знайти нову роботу, до виконання суспільно корисних робіт. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль оголосив під час засідання Кабміну, повідомляє пресслужба уряду. 

В умовах повномасштабної війни нам потрібно мобілізувати всі можливі ресурси для перемоги над російськими окупантами. Це стосується і організації роботи в тилу. Уряд сьогодні затвердить документ, який передбачає, що офіційно зареєстровані безробітні, які протягом 30 днів не працевлаштовані, будуть залучатися до суспільно корисних робіт. Це може бути розбір завалів, будівництво захисних споруд, благоустрій, ремонтні чи сільськогосподарські роботи. Що саме потрібно робити в кожному конкретному регіоні — визначатиме місцева влада.

Звичайно, що ця праця буде оплачуватися. Держава сплачуватиме кожному залученому до суспільно корисних робіт зарплату у розмірі мінімальної. Розмір мінімальної зарплати у 2022 році становить 6 500 грн.

Ми фактично усуваємо можливість, коли люди могли отримувати кошти від держави та відмовлятися від запропонованої роботи. В умовах воєнного часу в держави немає для цього ресурсів. Усі мають або воювати й захищати Батьківщину, або працювати на перемогу й для фронту.

Окремо варто наголосити, що статус та виплати по безробіттю відтепер втрачаються, якщо людина перебуває закордоном більше 30 днів під час воєнного стану.

Наше завдання зараз просте й зрозуміле – кожен має працювати на перемогу. Для цього потрібно консолідувати всі можливі ресурси. Всі ці кроки зі створення нових робочих місць, реформування сфери зайнятості, грантова допомога бізнесу — це все нова економічна політика, яка допоможе нашій країні вистояти, перемогти, почати стрімко відновлювати та відбудовувати нашу державу.

Останнє редагування 21 червня 2022, 21:04
0
репостів
0
репостів