Розділ Суспільство

Регіональним ландшафтним парком «Мальованка» влаштували експедицію

Автор 20 червня 2022, 16:22

Працівники НПП «Мале Полісся» з робочим візитом відвідали регіональний ландшафтний парк «Мальованка». Виїзд здійснили задля обстеження територій заповідної зони парку, а також з метою пошуку, фотофіксації та електронного картографування різних видів флори та фауни, занесених до Червоної книги України.

В ході даної експедиції співробітники НПП зафіксували численні локалітети плауна колючого (Lycopodium annotinum L.) та пальчатокорінника м'ясо-червоного (Dactylorhiza incarnata L.) – рідкісних видів з Червоної книги України. Також виявили місця зростання декількох видів рослин, що підлягають охороні у Хмельницькій області.

До того ж, було відмічено активний літ лускокрилих та бабок, а також типових представників фауни: вужа звичайного, сарну європейську, сліди життєдіяльності бобрів, кабанів та інших тварин.

Довідково: «Мальованка» – регіональний ландшафтний парк в Україні. Розташований у межах Шепетівського району Хмельницької області, площею 16919,4 га, в тому числі заповідної зони – 3160,4 га (18,7 %). Створений РЛП у 1998 році, з метою збереження унікальних типів і форм рельєфу, рідкісних та зникаючих видів рослин та тварин, занесених до Червоної книги України.  

0
репостів
0
репостів