Розділ Суспільство

Начальник ОВА пояснив чому він дозволилив продаж алкоголю

Автор 21 квітня 2022, 20:32

З 23 квітня набирає чинності наказ начальника Хмельницької обласної військової адміністрації, який пом`якшує правила продажу алкогольних напоїв. Таке рішення викликало суперечливу реакцію мешканців області.

Сьогодні, 21 квітня, очільник ОВА Сергій Гамалій у вечірньому відеозверненні пояснив, з чим пов’язані нововведення.

“Нам рано розслаблятись, і те, що ми перебуваємо у відносно мирній області, не відміняє наявності війни. Тому наголошую, що рішення про продаж алкоголю – це не сигнал святкувати перемогу, це боротьба з контрафактним алкоголем. Ми повинні були так зробити, щоб наповнювати бюджет і зміцнювати економіку області, мати можливість платити зарплату освітянам, лікарям, підтримувати бізнес”, – сказав Сергій Гамалій.

Він зауважив, що Хмельниччина стала однією з останніх областей, яка частково відмінила заборону продажу алкоголю. А бажаючі вживати спиртне могли замовити його через інтернет або поїхати на закупи в іншу область.

“Вживайте відповідально. І не забувайте, що хтось заплатив своїм життям за наш з вами спокій. Не сідайте пʼяним за кермо – відповідальність буде для всіх однакова”, – наголосив керівник ОВА.

Нагадаємо, від найближчої суботи і до закінчення воєнного стану в країні дозволили в області продавати алкоголь у торговельній мережі з 10.00 до 17.00, а в закладах ресторанного господарства – з 10.00 до 21:00. До цього, з 1 березня,  діяла повна заборона на реалізацію спиртовмісних напоїв, крім пива і слабоалкогольних.

Останнє редагування 21 квітня 2022, 20:47

Відео

0
репостів
0
репостів