Розділ Суспільство

Керуючий єпархією відвідав парафії Шепетівського благочинного округу

Автор 20 квітня 2022, 19:43

В рамках робочої поїздки у смт. Гриців, на запрошення благочинного Шепетівського благочинного округу протоієрея Василя Павлюка, єпископ Хмельницький і Кам'янець-Подільський Павло з архіпастирським візитом відвідав ряд парафій які нещодавно за рішенням парафіяльних зборів виявили бажання долучитися до Помісної Православної Церкви України.

Керуючий Хмельницькою єпархією у співслужінні духовенства звершив молебні за Україну, замінив Антимінси та своїми Указами призначив настоятелями парафій у населених пунктах:

  • село Коськів що входить до Ленковецької сільські територіальній громади Шепетівського району Хмельницької області. Засноване 1589 року. Раніше мало назву Коснівка. Відвідавши парафію єпископ Павло замінив Антимінс у храмі Успіння Пресвятої Богородиці та призначив настоятелем парафії протоієрея Андрія Ковальчука;
  • село Ленківці, центр Ленковецької сільської територіальної громади Шепетівського району Хмельницької області. Відвідавши парафію єпископ Павло замінив Антимінс у храмі святого Архістратига Божого Михаїла та призначив настоятелем парафії протоієрея Андрія Ковальчука;
  • село Судилків, центр Судилківської сільської територіальної громади Шепетівського району Хмельницької області. Судилків - одне із стародавніх сіл на території сучасного Шепетівського району. Перша письмова згадка про нього зустрічається в документах за 1543 рік. Проте залишки земляних валів та замку належать до давніших часів. У XVI ст. тут було два населених пункти - Судилківці і Судилків. Відвідавши парафію єпископ Павло замінив Антимінс у храмі святого Архістратига Божого Михаїла та призначив настоятелем парафії протоієрея Сергія Скоробагатого.

Під час відвідин парафії керуючий Хмельницькою єпархією - єпископ Хмельницький і Кам‘янець-Подільський Павло благословив парафіян та побажав здоров’я, благополуччя та миру Україні. Відтепер парафії офіційно прийняті до складу Хмельницької єпархії Православної Церкви України.

За матеріалами Хмельницької Єпархії Православної Церкви України

0
репостів
0
репостів