Розділ Суспільство

Французька асоціація надала гуманітарну допомогу шепетівській громаді

Автор 13 квітня 2022, 17:25

Вчора наша громада отримала допомогу від французької організації Assistance aux Réfugiés d'Ukraine у вигляді продуктів харчування, засобів гігієни, медикаментів, одягу та предметів побуту. Незабаром усю отриману допомогу зможуть отримати внутрішньо переміщені особи у пункті видачі.

Це вже третій за рахунком вантаж з гуманітарною допомогою від французької організації, який отримує Шепетівщина. Перші два прийняло КП КНП «Шепетівський центр ПМСД» під керівництвом головного лікаря Андрія Нечипорука. У першу чергу задовільняли потреби медиків, пацієнтів, дітей-переселенців, а також військовослужбовців, які перебувають на передовій. Отримали суттєву допомогу також інші медичні заклади Шепетівки.

Французька неприбуткова організація "Assistance aux Réfugiés d'Ukraine - Ukrainian Refugees Assistance" допомагає різним кластерам населення України з початку війни: організовує збір гуманітарної допомоги - речей першої необхідності, медичних товарів та ліків, одягу, продуктів харчування, а також займається транспортуванням українців до установ Франції, які надають їм прихисток.

Організація з перших днів війни включилась у волонтерську діяльність та надає підтримку лікарням у "гарячих точках" (зокрема, у Сумах, Слов'янську), військовим базам, військовослужбовцям, а також внутрішньо переміщеним особам, яких зараз найбільше на заході України. Перші вантажі вже пішли для Ірпіню, Бучі, Макарова, Бородянки.

Завдяки координаторці асоціації в Україні, Катерині Карпюк та члену асоціації, Алесандро Капелле, у співпраці з шепетівськими волонтерами вдалось доправити у Шепетівку товари першої необхідності. Зокрема, продукти харчування: крупи, консерви, продукти швидкого приготування, різноманітне дитяче харчування, в тому числі від народження і до 3-х років. Це суміші, пюре, печиво, соки, йогурти, сухі сніданки тощо.

Потурбувались і про спеціальну їжу для діток від 3 до 6 років, які мають проблеми з набором ваги, порушенням обміну речовин. Крім того, отримали пляшечки для годування, дитячі підгузки, гігієнічні серветки, засоби по догляду за дитячою шкірою, а також для купання.

Багато громадян потребують допомоги у засобах гігієни. Тож, на потреби громадян отримали зубні пасти, щітки, засоби гігієни для жінок, креми, мило, гелі для душу, а ще подушки, покривала, одяг, тобто усе те, що необхідно для повсякденного життя.

Для внутрішньо переміщених осіб, які потребують медикаментів також є можливість залишити заявку та отримати за необхідності препарати, крім таких, які потребують рецепта. Такі препарати та інші медикаменти планують передати і на потреби Шепетівської багатопрофільної лікарні.

Окрім того, волонтери передадуть на передову нашим захисникам продукти харчування, зокрема, консерви, продукти швидкого приготування, медикаменти.

"Наша громада стала прихистком для багатьох людей, які втікали від страшної війни. І подати руку допомоги цим людям - це наш внесок у спільну Перемогу.

Вчора наша громада отримала допомогу від наших друзів Assistance aux Réfugiés d'Ukraine - Ukrainian Refugees Assistance, якій вся волонтерська команда безмежно вдячна.

Вже не вперше відгукнувся на наше прохання Віктор Бащук і організував доставку гуманітарного вантажу.

Особисту подяку висловлюємо координаторці Катерині Карпюк, за довіру і співпрацю." - зазначила волонтерка Христина Янушевська.

Принагідно нагадуємо, що внутрішньо переміщені особи можуть отримати допомогу від громади після реєстрації в міській раді.

Алгоритм отримання ВПО гуманітарної допомоги

Якщо ви вже маєте статус ВПО, зареєструвавшись у міській раді, тоді ви можете залишити потребу у гуманітарній підтримці у відповідного фахівця.

Для отримання харчових продуктів, одягу, засобів гігієни чи ін. (залежно від наявних ресурсів), внутрішньо переміщенні особи можуть звернутися до Управління праці та соціального захисту населення Шепетівської міської ради, заповнивши відповідну заявку у міській раді або за номером телефону 097‑699‑61‑95 (телефонувати з 9:00 до 15:00, понеділок-п'ятниця).

Цього ж дня формується потреба, відповідно до отриманих заявок. Про час та місце отримання допомоги заявника буде повідомлено наступного дня, в індивідуальному порядку, за номером телефону вказаним у заявці.

Для отримання медичної допомоги ВПО можуть звертатися до Центру первинної медико-санітарної допомоги або до приймального відділення Шепетівської багатопрофільної лікарні.

Останнє редагування 14 квітня 2022, 15:41
0
репостів
0
репостів