Розділ Суспільство

В Україні запроваджено кримінальну відповідальність за фото- та відеозйомку переміщень ЗСУ

Автор 24 березня 2022, 18:11

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №7189 про кримінальну відповідальність за фото- та відеознімання переміщень Збройних Сил України в умовах воєнного або надзвичайного стану. Про це повідомляє сайт парламенту.

Документ пропонує доповнити Кримінальний кодекс статтею 114-2 – "Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану".

Поширення інформації про спрямування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, зокрема про її переміщення територією України, якщо така інформація не розміщувалась у відкритому доступі Генштабом ЗСУ чи Міноборони України або в офіційних джерелах відповідних відомств країн-партнерів, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану, карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань за можливості їхньої ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалась офіційними джерелами у відкритому доступі, карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Ці ж дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, або з корисливих мотивів, або з метою надання такої інформації державі-агресору, караються позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Останнє редагування 24 березня 2022, 18:15
0
репостів
0
репостів