Розділ Суспільство

На Хмельниччину евакуйовуються не лише підприємства, а й навчальні заклади

Автор 22 березня 2022, 20:37

Начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій розповів про головне, що сталось на Хмельниччині станом на вечір 22 березня

Уряд скасував заходи державного контролю та ринкового нагляду під час воєнного стану. Відтепер припиняються як планові, так і позапланові перевірки бізнесу. Це дозволить забезпечити стабільну роботу підприємств в умовах воєнного стану. Разом з тим, будуть перевірки щодо неконтрольованого зростання цін на товари, які мають істотну соціальну значущість.

Сьогодні перший підприємець, за програмою Мінекономіки, уже перевіз своє обладнання на Хмельниччину, зараз відбувається встановлення обладнання та налагодження нових контактів з постачальниками сировини, визначення спроможностей підприємства, задіяння робочої сили та пошук нових ринків збуту.

Наразі перелік підприємств, які хочуть вести діяльність саме на Хмельниччині, постійно збільшується. Уже в базі даних області зареєстровано понад 300 об'єктів, які готові надати свої вільні площі. Це і склади, і приміщення законсервованих підприємств, які можуть бути використані під зазначені цілі.

На Хмельниччину евакуйовуються не лише підприємства, а й навчальні заклади з територій, що постраждали від російської агресії. Серед них - Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля, один із знаних українських вишів, що заснований у 1920 році. Його тимчасово евакуйовано з м.Сєвєродонецьк Луганської області до м. Кам’янця-Подільського.

Хмельниччина на сьогодні прийняла транзитом понад 223 тисячі людей, залишилось у нас 100 тисяч переселенців.

Аби громадяни мали можливість отримувати перевірену та достовірну інформацію про події в країні, розширюється мовлення місцевих телерадіокомпаній у супутнику. Наш телеканал Тв7+ відтепер теж можна дивитися на супутнику. Окрім нього ще 5 регіональних телекомпаній з інших областей розпочали супутникове мовлення.

До уваги водіїв! В Україні заборонено використовувати відеореєстратори на транспортних засобах. Не можна здійснювати фото та відеозйомку доріг загального користування; об'єктів загального призначення; об'єктів інфраструктури, блокпостів, укріплень; розташування, зосередження чи переміщення військових частин (підрозділів) сил оборони. Закликаємо усіх грмадян відповідально поставитися до цієї вимоги, адже це питання безпеки.

0
репостів
0
репостів