Розділ Суспільство

На Шепетівщині вже зареєстровано майже 13 тис переселенців

Автор 22 березня 2022, 13:25

Від початку війни Шепетівський район прийняв 12 802 внутрішніх переселенців, з яких 3639 – діти. Про це повідомив голова Шепетівської районної військової адміністрації Анатолій Катеренчук.

Вкотре наголошую. Вимушено евакуйованим із інших регіонів необхідно зареєструватися. Зробити це можна в управлінні соцзахисту на території громади, в якій ви розмістилися.Це важливо, адже в подальшому переселенці отримуватимуть довідки внутрішньо переміщених осіб. А у майбутньому – допомогу і пільги.

Всю необхідну інформацію про перші кроки та контакти для переселенців у нашій громаді ми можете знайти тут.

Також повідомляю, що за дорученням Президента України Урядом розроблено соціальний пакет, відповідно до якого власники житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених людей, отримають гарантовану державну підтримку в розмірі близько 450 грн. на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги.

Більш детальна інформація про алгоритм дій для отримання компенсації розміщена тут.

Не перестану дякувати кожному мешканцю району та захоплюватися вашою відданістю країні. Усі ви працюєте задля захисту Шепетівщини. Приймаєте наших співвітчизників, які тікають від війни, лікуєте, організовуєте гуманітарні місії, забезпечуєте наших захисників необхідним. Ваш внесок – безцінний.

Також нагадуємо, що Уряд реалізовує масштабну програму Президента України з допомоги українцям, які вимушено покинули свої домівки через бойові дії. 

За словами Прем’єр-міністра, держава виплатить кожному переселенцю в Україні мінімальну грошову щомісячну допомогу в сумі 2 тисячі гривень. Виплати здійснюватимуться через Дію, на картку в банку.

«Також 3 тисячі гривень будуть виплачені на кожну дитину, яка через війну, через всі ці жахіття вимушено переїхала в більш безпечні регіони», — додав Денис Шмигаль.

Крім того, Уряд розпочинає програму працевлаштування всіх переселенців. Для цього держава виплачуватиме роботодавцям, які беруть на роботу переселенців з постраждалих регіонів, по 6,5 тис. грн за кожного працевлаштованого.

Останнє редагування 22 березня 2022, 14:01
0
репостів
0
репостів