Розділ Суспільство

Лікарі Хмельниччини долучилися до надання допомоги пораненим у зоні бойових дій

Автор 11 березня 2022, 15:15

16 день війни. Ситуація в Хмельницькій області контрольована та стабільна. Про це під час брифінгу повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

На Хмельниччині лікарі долучилися до надання допомоги пораненим у зоні бойових дій. Зараз найбільша їх кількість зосереджена у трьох цивільних лікувальних закладах. Усім пацієнтам надається медична допомога належного рівня. Також у п’яти лікувальних закладах області створено позаштатні військово-лікарські комісії. Це Хмельницька обласна лікарня, Хмельницька міська лікарня, обласний госпіталь ветеранів війни, Кам’янець-Подільська міська лікарня, Шепетівська багатопрофільна лікарня. Комісії здійснюють огляд та встановлюють діагнози захворювань у всіх військовослужбовців та осіб, які долучилися до територіальної оборони.

З кожним днем в область прибуває все більше людей. Тому вивчається можливість спорудження найпростіших будиночків для переселенців, здійснюється пошук можливих територій їх розміщення. Крім того, найближчим часом планується розгортання наметового містечка для додаткового розміщення людей в разі потреби.

Забезпечення нормальної роботи комунальних служб області є дуже важливим. Зрозуміло, що багато мешканців області опинилися у скрутному фінансовому становищі через війну. Наразі рішенням Уряду скасовано пеню та штрафи за невчасну сплату комунальних платежів, аби захистити найбільш вразливі верстви населення. Проте сплатити за комунальні послуги все одно буде потрібно. Тому звертаємося до всіх: за можливості сплачуйте за спожиті енергоносії та надані послуги, адже це допоможе нашим комунальникам нормально працювати і надалі.

Інформація – це теж важлива зброя в російсько-українській війні. Для забезпечення оперативного та об’єктивного інформування населення Нацрада з питань телебачення і радіомовлення погодила зміни у діяльності наших телерадіокомпаній. Зокрема, Нацрада погодила мовлення для телеканалу “Перший Подільський” у Хмельницькому та Кам’янці-Подільському, а для “ТВ 7+” – у Полонному та Білогір’ї. Окрім того, Кам’янець-Подільській ТРК дозволено збільшити обсяг інформаційно-аналітичних передач і мовити в кабельних мережах Кам’янця-Подільського цілодобово. Також наша редакція радіо ОК ФМ забезпечує своєчасне інформування мешканців сусідніх районів Вінницької області, де практично відсутні інші мовники.

Нагадуємо також про важливість інформаційної гігієни. Довіряйте інформації тільки з перевірених джерел. Не беріть до уваги повідомлення, що розсилаються у месенджерах від невідомих вам номерів. Так ворог прагне своєю дезінформацією дестабілізувати ситуацію.

Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги, обов’язково спускайтеся в укриття, адже невідомо, яку ціль наступного разу оберуть окупанти.

Відео

0
репостів
0
репостів