Розділ Суспільство

Хмельниччина прихистила 49 000 переселенців та зібрала 320 тон допомоги

Безпекова ситуація в області контрольована, ніч минула відносно спокійно. Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій на ранковому брифінгу.

13 день війни. Ворог знову зробив спробу атакувати Хмельниччину, але наші ЗСУ тримають удар.

Хмельниччина стала одним із логістичних центрів формування та відправки гуманітарних вантажів для постраждалих від війни регіонів. 

Понад 320 т гуманітарної допомоги для регіонів, що постраждали від російської агресії прибуло на Хмельниччину станом на 7 березня. Близько 200 т зібрали волонтери, ще 120 т надійшло до обласної військової адміністрації. До збору долучилися не лише мешканці краю, а й благодійники з різних країн Європи, зокрема Великобританії, Німеччини, Польщі, Ірландії. Загалом з-за кордону до Хмельниччини доправили близько 20 т різного одягу та 10 т медикаментів, а також продукти тривалого зберігання та дитяче харчування.

«Війна ведеться у всіх областях України. Хмельниччина сьогодні протистоїть ворогу на гуманітарному фронті, – зазначає начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій. – Ми забезпечуємо логістику та координацію дій з відповідними службами на кордоні, аби гуманітарна допомога від наших друзів з-за кордону потрапила в Україну якнайшвидше. Безпосередньо на наших складах вже відбувається сортування та формування вантажів відповідно до запитів, які формуються центральними органами влади».

Наразі, за словами Сергія Гамалія, до регіонів, які найбільше потребують допомоги, зокрема Київщини та Миколаївщини, уже відправлено понад 180 т речей першої необхідності, ліків, продуктів харчування, одягу, засобів гігієни.

Зараз в області знайшли прихисток 49 тисяч переселенців, велика кількість проїхала через нашу територію транзитом. Усім надається допомога, харчування та житло.

Діти переселенців безкоштовно можуть відвідати вистави Хмельницького обласного театру ляльок, усі дні, крім понеділка. Також майстер-класи та розважальні ігри для дітей проводить обласний краєзнавчий музей.

Розглядається питання щодо відновлення навчального процесу на Хмельниччині. В області перебуває велика кількість вчителів з інших регіонів, які також можуть бути залучені до організації навчання в освітніх закладах.

Велике спасибі всім мешканцям Хмельниччини, які долучилися до підтримки наших Збройних Сил, а також надають свої домівки та допомагають їжею та речами людям, які виїхали з регіонів, де ведуться бойові дії. Перемога – це наша спільна справа.

Останнє редагування 08 березня 2022, 11:55

Відео

0
репостів
0
репостів