Розділ Суспільство

Радіаційний фон на Шепетівщині перебуває в межах природних фонових значень

Автор 05 березня 2022, 20:52

Шепетівський районний відділ ДУ "Хмельницький ОЦКПХ МОЗ України" повідомляє. Протягом останніх годин серед населення ширяться панічні настрої щодо начебто перевищення рівнів радіаційного фону на тлі подій на Запорізькій АЕС. Шепетівський районний відділ Державної установи "Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" ретельно моні торить дані показники.

Станом на 19:00 5 березня 2022 року радіаційний фон у Шепетівському районі перебуває в межах природних фонових значень. Показники якості питної води в місті також у межах норми.

Враховуючи вищевказане, повідомляємо, що НЕМАЄ необхідності скуповувати йодні препарати та приймати їх зараз. У разі радіаційної небезпеки про це повідомлять офіційні структури та місцева влада.

Йодну профілактику варто здійснювати лише після офіційного оповіщення про радіаційну небезпеку. Вона полягає у введенні в організм людини препаратів стабільного йоду – в разі радіаційної аварії та за умови впливу на людину радіоактивних ізотопів йоду.

Шепетівський районний відділ й далі працює в режимі військового стану та забезпечує цілодобовий контроль рівнів радіаційного фону, довіряйте лише перевіреним джерелам інформації та не створюйте паніку.

Останнє редагування 05 березня 2022, 21:10
0
репостів
0
репостів