Розділ Спорт

Чемпіонат міста з шахів

Автор sportinshepet.at.ua 24 грудня 2012, 16:54
Щороку, починаючи з жовтня по грудень місяць, по суботах та неділях у міському шаховому клубі «Дебют» тривають запеклі баталії за шахівницями за право називатися Чемпіоном міста Шепетівки з шахів 2012 року. Ось і цей рік не став винятком. У турнірі, що проводиться спільно Шепетівським міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Федерацією шахів м.Шепетівки та відділом у справах сім’ї, молоді та спорту, прийняли участь 16 учасників різного віку.
В змаганні взяли участь: один кандидат в майстри спорту, 7 першорозрядників, 4 другорозрядники та 4 третьорозрядники. Змагання проводилися за класичною коловою системою. Свою першість учасник мав довести, здобувши якнайбільше очок у зустрічах з іншими учасниками змагань. Кожному учаснику надавалося 90 хвилин до закінчення партії. Загальна тривалість туру складала 3 години.
Турнір видався цікавим не тільки з огляду напруженої боротьби за призові місця, а й з огляду на неординарні та цікаві ідеї продемонстровані гравцями в турнірних партіях, які викликали чималі дискусії після кожного туру з боку інших учасників.
В підсумку, якщо переможець змагань визначився ще за декілька турів до кінця чемпіонату, то срібний та бронзовий призери стали відомі тільки з закінченням останнього туру. Отже, чемпіоном міста з шахів 2012 року з 11 очками став кандидат в майстри спорту Ковбасюк Генадій. Друге місце посів вихованець Шепетівської ДЮСШ, учень НВК №1 Кавун Євген, який набрав 8 ½ очок. Зазначимо, що цим результатом він має завдячувати ще одному вихованцю Шепетівської ДЮСШ, учню СЗОШ№1 Тарасюку Дмитру, який в останньому турі переміг сильного першорозрядника з м.Славути Гіжицького Василя. На третє місце претендувало відразу три шахісти, які набрали по вісім очок: Гіжицький Василь, Губін Олександр та Тарасюк Руслан. За коефіціентом Бергера (сума очок гравців в яких учасник переміг та половина очок гравців з якими учасник зіграв у нічию) бронзовим призером став Гіжицький Василь. Кращим серед ветеранів визнано Губіна Олександра, який незважаючи на свій поважний вік демонструє впевнену гру.
0
репостів
0
репостів