Розділ Спорт

Перший день обласних змагань із пожежно-прикладного спорту приніс шепетівчанам бронзу

Автор 18 травня 2019, 16:00

17 травня на території спорткомплексу Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області стартував Чемпіонат області з пожежно-прикладного спорту. Рятувальники з усіх районів Хмельниччини протягом 2 днів змагатимуться за першість у 6 дисциплінах: подолання 100-метрової смуги перешкод, підйом штурмовою драбиною у вікно 4-го поверху навчальної вежі, підйом висувною драбиною у вікно 3-го поверху навчальної вежі, пожежна естафета,  бойове розгортання та двоборство. 

Змагання проводяться щорічно з метою популяризації здорового способу життя та підвищення спортивної майстерності молоді.

У перший день змагань серед десяти команд групи А перше загальнокомандне місце виборола команда з м. Нетішин, друге – з м. Хмельницький, а почесне третє дісталось спортсменам з Шепетівки. Всі переможці нагороджені кубками, грамотами та цінними подарунками від Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області.

Щоб тримати себе у формі, спортсмени пожежно-прикладного спорту тренуються не лише на спеціальних спорткомлексах під відкритим небом. Взимку обов'язкове відвідування спортзалу із спеціальними знаряддями для фітнесу та спорту fitnessmir.com.ua. Це потрібно не лише для змагань. але і для того щоб ефективно рятувати нас від природніх катаклізмів та пожеж.

Довідково: Пожежно-прикладний спорт (ППС) — вид спорту, добре розвинений у країнах колишнього СРСР. Поступово набирає популярність за кордоном. Його метою також є підготовка пожежників та рятувальників до виконання дій за призначенням.Пожежно-прикладний спорт, який визнаний в країні неолімпійським включає такі дисципліни (вправи): подолання 100-метрової смуги з перешкодами; підіймання по штурмовій драбині; підіймання по висувній драбині; двоборство (поєднання перших двох дисциплін); пожежна естафета (складається з 4-х різних етапів по 100 м кожний) та бойове розгортання. В Україні, у кожній області діють літні спортивні навчально-тренувальні комплекси з пожежно-прикладного спорту. А також 12 спеціалізованих спортивних навчально-тренувальних комплексів критого типу (м. Вінниця, м. Дніпропетровськ, м. Запоріжжя, м. Івано-Франківськ, м. Київ, м. Кузнецовськ (Рівненська обл.), м. Луганськ, м. Миколаїв, м. Нетішин (Хмельницька обл.), м. Полтава, м. Черкаси та м. Чернівці) на яких спортсмени відточують свою спортивну майстерність. Загалом, за час існування пожежно-прикладного спорту в Україні підготовлено: 8 заслужених майстрів спорту України; 37 майстрів спорту України міжнародного класу; близько 1000 майстрів спорту України, 21 заслужений тренер України.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

Останнє редагування 18 травня 2019, 17:51
0
репостів
0
репостів