Розділ Спорт

Шепетівські хокеїсти здобули кубок Героїв Афганістану

Автор Сергій Мельник 20 лютого 2017, 00:22
Хокейний турнір, між командами Шепетівка – Славута , присвячений 28 річниці виведення військ з Афганістану закінчився з рахунком 21 : 12 на користь шепетівчан. Не дивлячись на такий розгромний рахунок, насправді події на льодовому майданчику розвивалися дуже несподівано і драматично.

Гості із Славути зуміли першими відкрити рахунок і поступово нарощували свою перевагу, лідирували з рахунком у три шайби. Хтось із глядачів у розпачі вигукнув, що це поразка і пора розходитись по домам. Але ми зовсім не налаштовані були програвати. Проаналізували свої помилки, зробили відповідні висновки і розпочали у повну силу свою гру. Тотальна перевага по всьому майданчику, кожна наша атака завершувалась ударом по воротах, і ось вона – переконлива перемога. 

Свято вдалося. Славутчани були приємно вражені якістю нашого льодового майданчика. Тут заради справедливості віддаємо належне Гобачу Володимиру, який завжди до початку гри зорганізовує всіх гравців для розчистки майданчика від снігу, залити водою небезпечні тріщини, підготувати ворота.

Також приємно відзначити, що завдячуючи нашим гравцям Миколі Куропатві та Миколі Сінтюку, у нашій команді появилися нові захисні об лаштунки для воротаря.

В межах своєї професійної діяльності мені часто приходиться виступати перед учнівською молоддю, проводити бесіди, лекції по пропаганді здорового способу життя та військово-патріотичному вихованню. Але ніяка теоретична лекція за шкільною партою не зрівняється із такими уроками здоров’я та мужності які проводяться на льодовому майданчику, де батьки і діти, вчителі і учні грають в одній команді.

І коли по завершенню гри голова Шепетівської спілки ветеранів Афганістану Валерій Окорський особисто вручає переможний кубок, грамоти і потиском руки вітає переможців – це найкращий приклад для молоді, для підростаючого покоління. Особливо запам’ятається сьогоднішня гра нашому наймолодшому гравцеві нашої команди Козачуку Богдану. Зараз Богдан навчається у професійно технічному ліцеї, але не пропускає жодної гри, намагається впевнено закріпитися в основному складі команди, щоб мати можливість приймати участь у міжрайонних змаганнях.

Суддівство цієї історичної гри організував Євген Царик, гравець нашої команди та ветеран війни у Афганістані.

Головним організатором і спонсором гри виступив Микола Куліш, який після завершення гри ще раз привітав всіх учасників з історичною подією 28 річниці виведенні військ з Афганістану та кожному гравцеві вручив пам’ятні сувеніри.

Сьогоднішня гра ще раз підтверджує, що хокей у Шепетівці із розваги перетворюється у повноцінний, видовищний вид спорту. І особливо приємно, що хокейний рух активно відроджується по всій області, по всій Україні. Тому дуже хочеться надіятись на те, що державні установи, громадські організації, депутати всіх рівнів об’єднаються у цій справі і спільними зусиллями побудують льодяний каток у Шепетівці. І надалі спортивні змагання та катання на ковзанах будуть проходити не на «болоті», а на цивілізованому майданчику.
Останнє редагування 20 лютого 2017, 04:01
0
репостів
0
репостів