Розділ Спорт

Відбулися чемпіонати м.Шепетівки з шахів серед юнаків та дівчат

Автор Олександр Мельник 03 лютого 2017, 14:48
З 31 січня по 2 лютого в міському шаховому клубі «Дебют» проходили чемпіонати міста Шепетівки з шахів серед юнаків та дівчат. До участі у турнірі долучилися учні загальноосвітніх шкіл міста, вихованці Шепетівського медичного училища та Шепетівського професійного ліцею.

Змагання організовано та проведено Шепетівським міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки управління у справах сім’ї, молоді та спорту та федерації шахів м.Шепетівка.

У турнірі серед юнаків прийняли участь 24 юних шахісти. За звання чемпіонки міста серед дівчат боролися 7 шахісток.

Змагання серед юнаків проводилися за швейцарською системою у сім турів з контролем часу 20 хвилин до кінця партії кожному учаснику. Дівчата змагалися за коловою системою.

Дуже приємно відзначити, що всі партії пройшли в напруженій боротьбі: всі хотіли перемогти, не було байдужих і час від часу весь турнірний зал наповнювався захопленими вигуками одного з переможців.

Також, як і личить спортивному заходу, була у змаганні і інтрига: призери чемпіонатів визначилися не просто в останньому турі, а в останніх партіях.

Але все по черзі.

У турнірі серед дівчат після чотирьох турів лідерство зі стовідсотковим результатам захопили Габрук Анастасія та чемпіонка Хмельницької області 2016 року серед дівчат до 12 років Міняйло Анна.  У особистій зустрічі між собою, яка відбулася у п’ятому турі, перемогу святкувала Міняйло Анна (учениця 8 класу НВК№1), яка в підсумку і стала чемпіонкою міста, не зазнавши жодної поразки. У останньому турі в боротьбі за 2 місце зустрілися Данькевич Олександра (учениця 3 класу ЗОШ№1) та знову Габрук Анастасія (учениця 7 класу школи гімназії). В підсумку сильнішою виявилася Данькевич Олександра, яка набрала 5 очок та посіла другу сходинку наших змагань. Габрук Анастасія з 4 очками стала третьою.    

У турнірі серед юнаків також все відбувалося дуже цікаво. На початку турніру у лідери вирвались Федорко Андрій, Федорчук Іван та Тодосій Тарас. За ними йшла велика кількість учасників, які відставали лише на одне очко. Спочатку Федорко Андрій зумів перемогти Тодосія Тараса (зазначимо, що в попередніх турнірах зробити це йому не вдавалося). Потім Андрій здобув важливу перемогу і над Федорчуком Іваном, ставши одноосібним лідером турніру. В свою чергу, Федорчук Іван у шостому турі також переміг Тараса, чим сильно підвищив свої шанси на здобуття срібла, але для цього йому потрібно було хоча б не програти у останньому турі, тому що наздогнати його могли одразу троє шахістів. І це йому вдалося: вічним шахом у партії з Богомоловим Олегом (результат партії - нічия) Іван зафіксував своє друге місце у чемпіонаті. Відповідно, Федорко Андрій  автоматично, не зважаючи на результат своєї партії (яка ще до речі гралася), ставав переможцем чемпіонату. Виграли свої партії Тодосій Тарас та Поплавський Владислав, які набрали по 5 очок та з нетерпінням стали очікувати завершення останньої партії, що гралася між Федорко Андрієм та Ільїним Олексієм. Не очікувано для багатьох, але, напевне, не для Олексія, після дебюту він отримав перспективну позицію з гарними шансами на перемогу. Андрій захищаючись з усіх сил, витрачав багато часу і, хоча в підсумку, зумів вирівняти позицію та навіть здобув невеличку перевагу, але час його вийшов. Отже було зафіксовано перемогу Олексія, який набрав 5 очок та, як виявилося, порівняно зі своїми суперниками Тарасом та Владиславом, мав кращі додаткові показники, тому заслужено посів третє місце у чемпіонаті.

Отже чемпіоном міста з шахів 2017 року серед юнаків з 6-ма очками став учень 8 класу НВК№1 Федорко Андрій. Друге місце посів учень 9 класу ЗОШ№6 Федорчук Іван (5½ очок). Третє місце виборов вихованець І-ого курсу Шепетівського професійного ліцею Ільїн Олексій (5 очок).

Усі призери змагань нагороджені грамотами та медалями управління у справах сім’ї, молоді та спорту та призами (шаховими наборами) федерації шахів м.Шепетівки, а саме приватного підприємця та любителя шахів Тарасюка Руслана.
0
репостів
0
репостів