Розділ Спорт

В Шепетівці відзначили Всесвітній день ходьби

Автор Олександр Мельник 07 жовтня 2015, 12:55
6 жовтня на стадіоні «Корчагінець» пройшли незвичайні для нашого міста змагання зі спортивної ходьби. Змагання були присвячені Всесвітньому дню ходьби, який відзначається в першу неділю жовтня.
Взагалі історія спортивної ходьби дуже цікава. Одним з відомих ходоків вважається грецький воїн Фідипод, що повідомив жителям міста Афіни про перемогу греків в Марафонській битві в 490 р. до н.е., який за рік до цієї битви пройшов 200 км з Афін до Лакедемону за два дні.

Перші змагання з простої ходьби почали проводитись в Європі ще в XIV ст. (дистанція 140 км.) Перші офіційні змагання зі спортивної ходьби відбулись в Англії в 1866 р.

Наразі спортивна ходьба є олімпійською легкоатлетичною дисципліною, в якій, на відміну від бігових видів, повинен бути постійний контакт ноги з землею. В олімпійській програмі змагання у чоловіків проводяться поза стадіоном, на дистанції 20 км та 50 км, у жінок на 20 км. Також проводяться змагання на відкритих стадіонах (10 км., 20 км та 5 км.).

Приємно відзначити, що на міжнародному рівні Хмельниччина також має представників у данному виді спорту. Так, за успіхи в спорті, Європейська асоціація легкої атлетики видвинула Людмилу Оляновскую (спортсменка родом з Ярмолинецького району) на звання кращої спортсменки Старого Світу у 2015 році в номінації «Зірка, що сходить».

Але повернемося до наших змагань. Данний вид легкої атлетики не є широко розповсюдженим, тому саме даний захід був покликаний ознайомити школярів зі спортивною ходьбою та дати їм можливісь випробувати себе у змагальному процесі. Тренер Шепетівської ДЮСШ Іванюк М.М. (головний судя змагань) перед початком самих змагань ознайомив учасників заходу з правильною технікою спортивної ходьби. Адже саме від правильної техніки у спортивній ходьбі в значній мірі залежить досягнення високих результатів.

Участь у змаганні прийняли близько 50 юних спортсменів.

В підсумку призерами стали:

Вікова група 2002 р.н. та молодші (дистанція 400м.)

Юнаки:

1 місце - Панчук Володимир;

2 місце – Співякін Михайло;

3 місце – Поплавець Віталій.

Дівчата:

1 місце – Буковська Богдана;

2 місце – Лєвандовська Наталія;

3 місце – Климко Анастасія.

Вікова група 2001 р.н. та старші (дистанція 800м.)

Юнаки:

1 місце – Атамась Віталій;

2 місце – Сахненко Андрій;

3 місце – Гончарук Олег.

Дівчата:

1 місце – Токарєва Дар’я;

2 місце – Лєвандовська Наталія;

3 місце – Ліпчук Даша.

Хотілося б згадати і про самих меншиньких учасників Ліпчук Богдану та Катерину. Обоє 2009 р.н., які також пробували себе у змаганнях і показали гарний результат.

Призери змагань нагородженні грамотами та невеличкими подарунками.

Змагання організовано та проведено спільно Шепетівським міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Шепетівською ДЮСШ та відділом у справах сім’ї, молоді та спорту.
0
репостів
0
репостів