Розділ Спорт

Відбувся шаховий фестиваль «Шепетівка - 2015»

Автор Олександр Мельник 18 серпня 2015, 12:38
З 14 по 16 серпня в нашому місті проходив традиційний шаховий фестиваль «Шепетівка - 2015», присвячений 24-ій річниці проголошення Незалежності України. Фестиваль складався з двох турнірів: відкритого чемпіонату Хмельницької області з блискавичних шахів та відкритого чемпіонату Хмельницької області з швидких шахів.
Відкритий чемпіонат Хмельницької області з блискавичних шахів проходив 14 серпня. В турнірі прийняло участь 28 шахістів різних вікових груп. Змагання проводилися за швейцарською системою у 14 турів, які складалися з гри білими та чорними. Контроль часу 20 хвилин кожному гравцю  на партію з додаванням 5 секунд на хід, починаючи з першого. Турнір пройшов у цікавій, важій та дружній боротьбі. В підсумку, знову, як і в минулому році, переможцем став кандидат в майстри спорту, рейтинг фаворит турніру Разін Вадим (м.Хмельницький). Друге місце посів гість з міста Києва, ветеран, також кандидат в майстри спорту Черних Володимир. Третім став юний представник Житомирської області Зосімович Денис.

В чемпіонаті області з блискавичних шахів, який проходив 15-16 серпня взяли участь 30 шахістів. Змагання проводилися за швейцарською системою у 9 турів, контроль часу 20 хвилин кожному гравцю  на партію з додаванням 5 секунд на хід, починаючи з першого.

В напруженій боротьбі перемогу  знову святкував Разін Вадим (8,5 очок). Друге та третє місця посіли шепетівчани відповідно: КМС Янюк Володимир (8 очок) та першорозрядник Уткін Сергій (6 очок).

Серед юнаків до 14 років кращим став Осадчук Дмитро з м.Малин (Житомирська область), серед дівчат – чемпіонка України з швидких шахів до 12 років Дзятко Євгенія (м.Хмельницький), яка посіла високе шосте місце.

Призери змагань нагороджені грамотами та цінними призами, переможець – кубками відділу у справах сім’ї, молоді та спорту.  

Змаганя організовано та проведено Хмельницькою обласною федерацією шахів, федерацією шахів м.Шепетівки, Шепетівським міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки відділу у справах сім’ї молоді та спорту виконавчого комітету Шепетівської місьої ради та управління у справах молоі та спорту Хмельницької обласної адміністрації.

Також організатори висловлюють подяку Шепетівській сапеціалізованій школі-інтернат за надане приміщення для проведення змагань.
0
репостів
0
репостів