Розділ Спорт

Наш земляк став найшвидшим бігуном на чемпіонаті України з легкої атлетики

Автор Віктор Флентін 04 жовтня 2014, 18:10
Андрій Аліксійчук Андрій Аліксійчук
На командний чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 1997 року народження до Кіровограда прибуло 636 учасників з 24 регіонів держави, в тому числі 17 з нашої області. До заліку зараховувалися очки, набрані спортсменами за умови потрапляння до 24 –и найкращих в окремому виді.
Кожен атлет міг спрацювати на команду лише в одній дисципліні та естафеті, а в наступних – виступати особисто. Найкращими у підсумку виявилися колективи Дніпропетровської (1 місце), Київської (2 місце) та Харківської (3 місце) областей, подоляни фінішували чотирнадцятими. Щоб піднятися вище, необхідно було мати понад 25 спортсменів належного рівня.

Представники нашого краю показали себе переважно з кращого боку. Так, 15-річна хмельничанка Анастасія Колотій не лише здобула перемогу в стрибках у довжину (5 м. 91 см.) серед дівчат, але й вперше підкорила норматив кандидати в майстри спорту. Наступного дня вона задовольнилася другим місцем у потрійному стрибку (12 м. 36 см.), не розкривши свій потенціал у цьому виді.

Без проблем розібрався зі спортсменами в бігу на 1500 м. Андрій Аліксійчук з Чотирибок Шепетівського району , котрий нині представляє Донецьку та Хмельницьку області, якому вистачило для виграшу в тактичній боротьбі показати лише 4 хв. 04, 01 сек.

Захар Міщенко зі Старої Синяви цьогоріч практично на всіх всеукраїнських змаганнях потрапляв до числа призерів в метанні списа. Наразі в нього друге місце – 59 м. 53 см. До чільної десятки змогли пробитися кам’янчани Людмила Гулай (метання диску – 4), Каріна Герасімова (потрійний стрибок – 5), Дмитро Гулеватий (100 м. – 7), Костянтин Райтаровський (метання диску – 7), Олександр Криницький (2000 м. з перешкодами – 7), а також старокостянтиновець Максим Денега (110 м. з бар’єрами – 5), Олександр Вуйко з Летичева (3000 м. – 5), старосинявець Вадим Лонський (3000 м. – 6) та естафетна чоловіча команда – 6 місце.
0
репостів
0
репостів