Розділ Спорт

Шепетівчанка здобула бронзову нагороду «Київського марафону Незламності»

12 та 13 жовтня, на 963-й день повномасштабного вторгнення в Києві відбувся забіг “Київський марафон Незламності”, організований Run Ukraine. Цього року він пройшов в 14-те, і мав на меті благодійну місію – 50 % прибутку буде передано до державної фандрейзингової платформи UNITED24.

Київський марафон Незламності об’єднав 10200 учасників, з них 9600 бігунів впродовж двох днів бігли у Києві.  Це військові, ветерани, які проходять реабілітацію, діти, бігуни аматори та професіонали. 

У перший день “Київського марафону Незламності” на Трухановому острові відбулися забіги на дистанціях 1 миля (1,6 км), 5 км, 10 км, Ветеранська десятка та дитячі старти.

Так, на дистанції 5 км у абсолютній першості серед жінок бронзову нагороду здобула шепетівчанка Вікторія Булік, подолавши дистанцію за 19 хвилин 50 секунд.

“Run Ukraine вже в 14-те провела Київський марафон, – говорить партнера Run Ukraine Вікторія Веремієнко, – Цей забіг – благодійний, разом з учасниками, генеральним партнером ПриватБанк та усіма партнерами ми зібрали 10 мільйонів гривень, більшість з цієї суми піде на підтримку Сил оборони. Вперше з початку повномасштабного вторгнення бігова подія вийшла на вулиці Києва з колом в 21 км – ми вдячні місту та військовій адміністрації, з якими багато місяців працювали над цим.  Спорт – мотивує, впродовж 2 днів в події взяло участь близько 1000 військових та військових ветеранів”.   

З зібраних коштів 1 560 000 гривень буде спрямовано на напрям “Оборона” через державну фандрейзингову платформу UNITED24. А всі внески учасників дистанції 1.6 км – 193 000 гривень буде  перераховано до центру Superhumans, це додатково до 1 млн, який було зібрано в рамках БігозборуПо одному мільйону гривень для Третьої штурмової, 24-ї ОМБр імені короля Данила та Національної гвардії України, центру NextStep. Компанія Run Ukraine спеціально зробила кілька благодійних цілей, адже потреб дуже багато, а завдяки Бігозбору, їх вдалось реалізувати. 

Перед стартом головної дистанції – марафону, пролунав символічний стартовий відлік і постріл, щоб вшанувати всіх тих, хто віддав своє життя і вже ніколи не вийде на старт. Вони завжди у першій лінії.

Також символічну дистанцію довжиною в 100 метрів подолали військові, які проходять реабілітацію у центрах NextStep та Protez foundation. Разом з напарником 42 кілометри на візку подолав військовий Дмитро Красновський. Дмитро отримав тяжкі поранення і як наслідок високі ампутації, захищаючи нас на Куп’янському напрямку.

Рятувальний Андрій Гречаний присвятив свій марафон колезі Миколі Нечипоренко, який загинув внаслідок російської агресії.

 “Люди мають пам’ятати про нашу працю, про людей, які віддали своє життя, задля порятунку інший”, – сказав Андрій Гречаний.

Сисоєнко Тетяна пробігла марафон разом з 3-річним сином Девідом,який подолав свій перший марафон у дитячому візочку.

“Я на це наважувалася всього півдоби, – говорить Тетяна, – У мене було два стартових номери: один на марафон, інший – півмарафон. Сьогодні я пробігла 42 км. Вночі у малого була температура і мені здалося, що це знак – не бігти. Але зранку я подумала, що марафон один раз на рік, тому вирішила брати участь”.

До Київського марафону долучилися бігуни з 35-ти країн світу, які бігли тут у Києві. Для латвійки Саманти Гатіс Київський марафон став 90-м у цьому році та 128-й загалом.

«Я приїхала, щоб бігти марафон. Я люблю це і  ніколи не бігла марафон в Україні.  Моя ціль у 2024-му пробігти 100 марафонів. Я дуже щаслива, що Україна стала 40-ю країною, в якій я пробігла марафон», – ділиться враженнями від забігу Саманта.

Київський марафон бігли навіть в Антарктиді. Іванка Котурбаш, яка працює на станції “Академік Вернадський”, пробігла свою дистанцію онлайн.

Символічно, що останньою фінішеркою Київського марафону Незламності 2024, стала Емілія Меренмєс з Фінляндії. Вона перетнула фінішну лінію зі словами: “я біжу за Україну”.

Останнє редагування 15 жовтня 2024, 14:27

Відео

0
репостів
0
репостів