Розділ Спорт

Олімпійській чемпіонці Аліні Комащук присвоєно звання «Почесний громадянин міста Нетішин»

Автор 08 жовтня 2024, 14:39

Сьогодні, 8 жовтня, міський голова Олександр Супрунюк вручив почесному громадянина міста Нетішин Аліні Комащук посвідчення та відповідний нагрудний знак. Рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Нетішин» було прийнято на 51 сесії Нетішинської міської ради VIII скликання, 27 вересня.

Олександр Супрунюк подякував знаній спортсменці за професіоналізм, віданність спортивній справі та зазначив: «Наші спортсмени завжди були приводом для гордості. І зараз це відчуття особливо загострилось – коли вся країна бореться за спільну перемогу. Аліно, ми пишаємося тобою, своїми перемогами ти демонструєш, що Україна сильна і незламна нація».

Свій спортивний шлях золота призерка Олімпійських Ігор-2024 в командній шаблі Аліна Комащук розпочала в рідному Нетішині. На змагання їздила з дев’яти років, а її першим тренером був Валерій Штурбабін. Саме він виховав трьох олімпійських чемпіонок – Галину Пундик, Ольгу Жовнір і Аліну Комащук.

Нині Аліна Комащук – майстер спорту міжнародного класу, чемпіонка ХХХІІІ Олімпійських ігор 2024 року, срібна призерка Олімпійських ігор 2016 року в командній шаблі, чемпіонка світу серед дорослих та юніорів, неодноразова призерка чемпіонатів світу, переможниця та призерка чемпіонатів Європи, переможниця Європейських ігор, нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня, лауреат Премії Кабінету Міністрів України «За особливі досягнення у розбудові України».

Відтепер наше місто має 12 почесних громадян, які є його гордістю, символом української незламності і патріотизму.

Відділ з організаційних питань НМР

Останнє редагування 08 жовтня 2024, 14:51
0
репостів
0
репостів