Розділ Спорт

На Хмельниччині відбувся перший день відкритих обласних змагань «Сила духу Поділля»

Автор 18 серпня 2024, 14:08

На Хмельниччині відбувся перший день відкритих обласних змагань «Сила духу Поділля». Це перші регіональні змагання організовані обласною військовою адміністрацією за ініціативи військовослужбовців-ветеранів.

Метою змагань є увічнення пам’яті Захисників та захисниць України, залучення військовослужбовців, ветеранів війни і членів їх сімей, членів сімей загиблих Захисників та Захисниць України до розвитку спортивних осередків, популяризації спорту, як інструменту реабілітації та соціальної інтеграції.

Розпочинаючи змагання, начальник ОВА Сергій Тюрін привітав учасників змагань на Хмельниччині:

“Реабілітація через спорт – це надзвичайно важлива складова ментального, фізичного та духовного відновлення. Адже після поранення, після певного етапу лікування необхідно відновлювати повністю себе для того, щоб повноцінно виконувати різні завдання, справи і повноцінно жити. Крім того, це прекрасний приклад для нашого юнацтва, для дітей, які сьогодні, бачучи незламну волю, волю до перемоги, міцний характер, беруть собі це на озброєння і виховуються на цих прикладах. Я щиро вдячний усім нашим силам безпеки і оборони за те, як героїчно сьогодні вони борються на кожній ділянці лінії фронту. Я всім бажаю задоволення від сьогоднішнього і завтрашнього дійства і щоб ви кожного року приїжджали до нас на змагання. Ми будемо розширювати лінійку різних вправ за результатами наших сьогоднішніх змагань і будемо враховувати ваші побажання. Міці, волі до перемоги, нехай переможе сильніший” – привітав очільник області.

Також до вітань учасників долучились заступник Міністра з питань європейської інтеграції Міністерства у справах ветеранів України Руслана Величко-Трифонюк, голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк, голова підкомітету з питань соціального захисту прав ветеранів Комітету Верховної Ради Анатолій Остапенко, начальник відділу психологічної та фізкультурно-спортивної реабілітації Навчально-спортивної бази зимових видів спорту “Тисовець” Управління фізичної-культури і спорту Міністерства оборони України Сергій Грузін, Владика Павло.

У змаганнях взяли участь 144 учасники з 13 областей України та міста Київ. Перший день розпочався з легкої атлетики, включаючи забіги на 100, 200, 1500 метрів серед чоловіків та жінок. Далі учасники змагалися в стрільбі з лука, штовханні ядра, кульовій стрільбі, веслуванні на тренажері, пауерліфтингу та таер фліпі.

По завершенню змагань суддівська колегія підбила результати і очільник області вручив медалі та подарунки переможцям змагань з різних видів спорту.

Шановні учасники, дякуємо за участь у відкритих обласних змаганнях «Сила духу Поділля». Ваші сили, відвага і воля є символами честі та самопожертви. Ви знаєте справжню ціну миру і свободи. Ваші подвиги і стійкість служать прикладом для всіх нас. Щиро дякуємо тим, хто продовжує стояти на захисті нашої держави.

Хмельницька ОВА

0
репостів
0
репостів