Розділ Спорт

Дієцезіальний чемпіонат з футболу відбувся під зливою

Автор Олеся Чижевська 14 липня 2014, 21:34
Дієцезіальний чемпіонат з футболу відбувся під зливою Фото: кл. Ростислав Грабовський
ІІІ Дієцезіальний чемпіонат з футболу Кам’янець-Подільської дієцезії відбувся у Хмельницькому 11 липня. У ньому взяли участь 12 команд з Кам’янець-Подільської дієцезії.
Відміністю цього чемпіонату від попередніх стали рамки його проведення. Цьогоріч змагання тривали лише один день. Під час урочистого відкриття відбулося представленням команд, де  присутніх  привітали організатори турніру о. Олег Жарук та Юрій Карвацький.

Месу, якою розпочався Чемпіонат, відправив єпископ  Кам'янець-Подільської дієцезії Леон Дубравський разом з чотирьма священиками. Владика побажав успіху усім командам, наголосивши: «Футбол, так само як і будь-який вид спорту, гартує характер, силу волі  і відповідальність, а ще вимогливість до себе. Можливо, ці риси є визначальними по дорозі до святості».  Після Меси відбулась молитва за мир в Україні.

Уже після молитви і сніданку команди вирушили на футбольні поля Хмельницького, де мала відбутись  футбольна  частина чемпіонату.

Спочатку відбулися ігри  групового турніру. У 4 групах було по 3 команди, з них лише дві вийшли у чверть фінал.  Далі в  чвертьфіналах визначалися півфіналісти. Особливістю цього чемпіонату стали погодні умови. Якщо спочатку дощ лише накрапав, то на півфіналах дощ йшов добрячий. А от уже фінал та матч за 3 місце грались під зливою.

Як і минулого року ними півфіналівстами стали: ВДС (Вища Духовна Семінарія), м.Городок,  Cathedra, парафія свв. Апостолів Петра і Павла, м.Кам’янець-Подільський,  Magnificat, парафія Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії, с.Мурафа, та Fraternitas, парафія Воздвиження Святого Хреста, м. Шепетівка.

У півфіналах зустрілись ВДС та  Cathedra, Magnificat та Fraternitas. Ті ж пари  команд, що і минулого року. І кожна з команд хотіла взяти реванш. Команда з Мурафи знову програла команді з Шепетівки, з рахунком 1:3. А от команда з Кам’янця-Подільського  переграла сімінарійну команду з рахунком 2:1. Таким чином були визначені фіналісти. Городоцька комадна ВДС та мурафська Magnificat змагались за призове третє місце та бронзові медалі. Команда з Мурафи виявилась значно сильнішою, оскільки перемогла з рахунком 9:2.

У фіналі за золото змагались Fraternitas та Cathedra. Цей матч був неймовірно цікавим для глядачів та неймовіро важким для гравців.  Обидві команди не хотіли віддавати перемогу суперникам. Шепетівська команда намагалась захистити своє чемпіонство, а Кам’янецька — кілька раз на попередніх турнірах віддавала в останній момент золото  саме Fraternitas. Боротьба на полі була запекла  і злива її лише посилювала. На полі були не просто калюжі, а вода залила поле повністю.  Рахунок вдалось відкрити команді з Кам’янця-Подільського. Але незабаром Fraternitas його зрівняла. На останніх хвилинах другого тайму гравець «Cathedra» забив переможний гол. Матч закінчився з  рахунком 2:1, і чемпіоном стала команда Cathedra (парафія свв. Апостолів Петра і Павла, м. Кам’янець- Подільський).

В той же час  коли на полях тривала запекла боротьба, серед уболівальників панував мир. Всі підтримували один одного, вболівальники команд, які не проходили далі, вболівали за інші команди.

Чемпіонат закінчився нагородженням .  Усі команди отримали почесні грамоти та пам’ятні фотографії команди. Переможців нагородив особисто єпископ Леон. Він вручив Кубок чемпіонів дієцезії та комплект золотих медалей. Також були нагороджені футболісти: кращий гравець, кращий бомбардир, кращий воротар. Ними стали: бомбардир — Шуляк Іван (парафія Непрочного Зачаття ПДМ, с.Мурафа),  воротар — Муляр Юрій (парафія Христа Царя Всесвіту, м.Хмельницький), гравець — Плащун Юрій (парафія Непорочного Зачаття ПДМ, с.Мурафа)

  Довідка

У Чемпіонаті з футболу Кам’янець-Подільської дієцезії грали команди:

1.           Fraternitas (парафія Воздвиження Святого Хреста, м. Шепетівка)
2.           Cathedra (парафія свв.ап. Петра і Павла, м. Кам’янець- Подільський
3.           Fortes (парафія Непорочного Серця ПДМ, м. Хмельницький)
4.           Magnificat (парафія Непорочного Зачаття ПДМ, с. Мурафа
5.           Сіон (парафія Христа Царя Всесвіту, м. Хмельницький)
6.           Давид (парафія Пресвятого Серця Господа Ісуса Христа, с. Маниківці)
7.           ВДС (Вища Духовна Семінарія, м. Городок)
8.           о. В. Ванагса (парафія св. Станіслава, єпископа і мученника, м. Городок)
9.           Christeros (парафія св. Флоріана, м. Шаргород)
10.         Vita Corda (парафія Пресвятого Серця Господа Ісуса Христа, м. Кам’янець- Подільський)
11.         Agema Dei (парафія св. Олексія, м. Жмеринка)
12.         Кайрос (парафія Непорочного Зачаття ПДМ, с. Писарівка)
0
репостів
0
репостів