Розділ Спорт

Фестиваль здорового способу життя відвідали шепетівчани

Автор 20 травня 2014, 19:27
Фестиваль здорового способу життя відбувся 17 травня 2014 року у Рівному. Його організували обласна організація "Street Workout Rivne" та комунальний заклад "Обласний центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" Рівненської обласної ради. Молоді люди, які активний рух зробили для себе способом життя, чарговий рах зібралися на гімнастичному містечку автотранспортного технікуму НУВГП. Крім рівненських спортсменів помірятися силами з'їхалися воркаутуери з Костополя, Острога, Гощі, Славути та Шепетівки.
Широка програма фестивалю дозволяла його учасникам продемонструвати успіхи у розвитку природних фізичних можливостей свого тіла та духу. Змагання проходили у фрістайлі, підтягування з вагою 32 кілограми, джимбарі, виходах на дві руки, утриманні «прапорця», горизонту та середнього вису.

Боротьба видалася запеклою. Особливо у фрістайлі, адже переможець у цьому виді отримував безкоштовну путівку на всеукраїнський чемпіонат. Проте, й в інших видах спортсмени намагалися продемонструвати все, на що здатні, викликаючи захоплення глядачів.

Переможцем у фрістайлі став, виборовши безкоштовну поїздку на всеукраїнський чемпіонат, Олексій Кардаш з Гощі. Він також найбільше разів підтягнувся на перекладині з 32-кілограмовою гирею. Нейбільше виходів на дві руки зробив рівнянин Микола Боровець. У джимбарі неперевершеним був Сергій Ковальчук з Шепетівки. "Прапорця" найдовше протримав рівнянин Олександр Томчук. Утримання "горизонту" найкраще вдалося Олександру Равському з Острога. В утриманні середнього вису першість судді віддали Миколі Боровцеві.

Переможці та призери нагороджені дипломами та медалями відповідного гатунку комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та призами відділення НОК України в Рівненській області.

Крім змагань асів воркауту, важливою складовою фестивалю було їх живе спілкування з молоддю, яка ще тільки починає захоплюватися цим видом спорту. Своєрідні майстер-класи з виконання вправ на перекладині, брусах, іншому спортивному обладнанні, а то й просто на землі чи навколишніх предметах проходили у проміжках між офіційними стартами. Початківці теж могли продемонструвати свої вміння і отримати поради досвідчених воркаутерів.

А в усіх, хто просто спостерігав за цим феєрверком неймовірних гімнастичних вправ, мимоволі виникало бажання й собі зробити щось на перекладині чи брусах. Пробудження ж таких бажань і є головною метою фестивалю.
0
репостів
0
репостів