Розділ Спорт

Стрілки з Шепетівщини склали гідну конкуренцію хмельничанам на розіграші кубку Анатолія Оніщука

Автор 20 листопада 2023, 12:26

У традиційному Кубку учасника ХІХ Олімпійських ігор в Мехіко Анатолія Оніщука, започаткованого регіональним відділенням Національного олімпійського комітету України в 2012році , взяли участь 170 учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів області. Захід відбувся в рамках відзначення 100-річчя кульової стрільби у Хмельницькому.

На урочисте відкриття змагань зі стрільби з пневматичної гвинтівки, що відбувалися в тирі ліцею №10 Хмельницької міської ради, прибули почесні гості з числа керівників спортивних, освітянських, ветеранських, військово-патріотичних державних і громадських організацій.

В своєму виступі перший заступник відділення НОК України в Хмельницькій області Віктор Флентін окреслив основні історичні віхи розвитку кульової стрільби в Хмельницькому -від початківців з першого гуртка при земвідділі міськради у 1923році до чемпіонів світу: стендовика Cергія Охотського (виступав у 1970-2000 роках) та титулованих снайперів сьогодення Дениса Баблюка, Ігоря Кізими, Маргарити Тарканій, що здобули золоті медалі для України в 2023 році у стрільбі по рухомих мішеннях з пневматичних і вогнепальних гвинтівок.

А начальник управління молоді, фізичної культури та спорту обладміністрації Наталія Томусяк відмітила зокрема, що наразі наша країна є об’єктом зовнішньої агресії з боку російської федерації. Тому актуальним стало разом з патріотичним вихованням, фізичною підготовкою призовників та допризовної молоді прививати їм навички володіння стрілецькою зброєю, а також збільшувати кількість змагань.

Почесні гості побажали учасникам Кубка Оніщука досягти бажаних результатів.

Програма змагань передбачала стрільбу з пневматичної гвинтівки з відкритим прицілом: 3 пробних та 5 залікових пострілів, мішень №8, дистанція 5 метрів сидячи за столом з опорою на лікті. Особисте місце визначалося за сумою очок, набраних учасником у вправі, командне – за сумою очок, набраних 4 членами команди (2юнаки і 2 дівчини).

Тож в індивідуальному заліку до числа призерів увійшли:

cеред юнаків

  1. Назар Барановський, Хмельницький Дитячо-юнацький центр;
  2. Максим Бичков, Хмельницька спеціалізована загальноосвітня школа №7;
  3. Сергій Тарнавський, Хмельницький ліцей №2.

серед дівчат

  1. Анна Расновська, Пліщинська гімназія з дошкільним підрозділом Шепетівської міської ради
  2. Діана Квасюк, Хмельницький ліцей №8; Яна Юзвяк, Хмельницький ліцей №2.
  3. Яна Юзвяк, Хмельницький ліцей №2.

Командні місця серед 37 заявлених колективів розподілились таким чином:

  1. Хмельницький ліцей №2;
  2. Пліщинська гімназія з дошкільним підрозділом Шепетівської міської ради, команда №1;
  3. Пліщинська гімназія з дошкільним підрозділом Шепетівської міської ради, команда №2 .

У підсумку стрілки з Шепетівщини склали гідну конкуренцію хмельничанам, продовжуючи славні традиції своїх титулованих земляків Анатолія Оніщука та Володимира Лук’янчука (чемпіона світу 1958року).

Крім того, найбільш підготовлені спортсмени розіграли особисті нагороди у вправі ГП-11а (стрільба з пневматичної гвинтівки з оптичним прицілом по мішені, яка біжить, 40 пострілів, дистанція 10м). Тут переможцями стали майстер спорту Віталій Стецюк та кандидат в майстри спорту Вікторія Синиця.

Грамоти, медалі та подарунки з олімпійською символікою отримав кожен з призерів в індивідуальному та командному заліку, кубки дісталися трьом найкращим командам. Нагороди забезпечили федерація кульової стрільби та відділення НОК України в Хмельницькій області.

0
репостів
0
репостів