Розділ Спорт

Юні мешканці Шепетівщини гідно представили край на Всеукраїнському зліті юних туристів-краєзнавців

Автор 15 серпня 2023, 14:45

З 5 по 11 серпня 2023 року у с.Осій Закарпатської області відбувся XIV Всеукраїнський зліт юних туристів-краєзнавців, на який зібралися десять команд з різних куточків України. Захід проходив серед мальовничої природи Карпатських гір на базі Центрального табору туристського активу учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.

Програмою зльоту передбачалося проведення творчих майстерень з 6 напрямів краєзнавства:історичне краєзнавство, фольклор і етнографія, екологія, географічне краєзнавство, геологія, археологія, а також 2-денний туристсько-краєзнавчий маршрут та конкурсна програма.

Хмельницьку область представляла команда вихованців Полонської міської станції юних туристів «Обрій» (керівники – Святослав Дзеба та Леонід Кирилюк). Юні краєзнавці Хмельниччини активно долучилися до участі в усіх видах змагань.

За підсумками роботи творчих майстерень у секції «Археологія» з роботою «Новітні археологічні дослідження в м. Полонне», яку захищав Максим Коркішко, посіли ІІІ місце.

У секції «Історичне краєзнавство» дослідження «Слід єврейської культури в історії міста Полонного» представляла Марія Щуцька і отримала ІI місце.

У секції «Екологія» – IIІ місце у Олексія Малоголовця за дослідження «Перспективи розвитку екологічного туризму на Полонщині».

Найскладнішим видом програми зльоту був дводенний туристсько-краєзнавчий маршрут, проходження якого поєднувало виконання завдань на контрольно-залікових станціях з різних напрямів краєзнавства, навички подолання туристсько-спортивних етапів, орієнтування на місцевості та спеціальних завдань. У загальному заліку цього виду програми – 6 місце.

Представники Хмельниччини – юні краєзнавці Полонщини, керівники команди та всі причетні до її підготовки, після 10-річної перерви участі у таких зльотах, змогли забезпечити гарну презентацію дитячого краєзнавчо-туристського руху свого регіону на всеукраїнському рівні.

Вітаємо юних краєзнавців! Бажаємо їм подальших творчих звершень в дослідженні та популяризації духовних, культурних надбань і природного різноманіття рідного краю.

Департамент освіти та науки Департамент освіти та науки Хмельницької обласної державної адміністрації

0
репостів
0
репостів