Розділ Спорт

У Шепетівці відбулись обласні змагання із «полювання на лисиць»

Автор Тетяна Хотячук 28 квітня 2023, 14:12

20 квітня у лісовому масиві Шепетівки відбулися обласні відкриті змагання учнівської молоді зі спортивної радіопеленгації. В заході взяли участь 19 вихованців (5 команд) віком від 10 до 18 років.

Варто зазначити, що спортивна радіопеленгація ("полювання на лисиць"), дуже цікавий і багатогранний вид спорту, який має комплексний характер і ставить до спортсмена надзвичайні вимоги: високої швидкості бігу, загальної і спеціальної витривалості, фізичної сили і надзвичайної спритності, відмінних навичок в орієнтації на місцевості, а також досконале знання топографії.

Спортсмени за допомогою карти місцевості, компаса і радіоприймача з направленою антеною (3,5 МГц і 144 МГц) повинні знайти задану кількість радіопередавачів в лісі. За найменший час для молодшої вікової категорії потрібно було знайти 5 «лисиць», а для старшої – 7. Передавач «лисиці» виходить в ефір усього на 12 секунд упродовж кожної хвилини, тому найдрібніші помилки залишають спортсменів за межами призерів.

Змагання цього року пройшли на нових передавачах, які було закуплено завдяки спонсорській допомозі.

343945333 549099304005989 2917297906613521928 n середнє

Найкращими в абсолютному командному заліку стали команди:

  • І місце – команда закладу позашкільної освіти клубу «Юний технік» Нетішинської міської ради (тренер-керівник – Людмила Панчук);
  • ІІ місце – команда Шепетівського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді (тренер-керівник – Віра Макаренко);
  • ІІІ місце – команда Старокостянтинівської міської станції юних техніків (тренер-керівник – Петро Ковтуновський).

Переможцями змагань в особистому заліку стали:

  • Лавренюк Павло І місце,
  • Лісовик Артем І місце,
  • Лісовик Анастасія ІІ місце,
  • Панчук Дар'я ІІІ місце.

Дякуємо керівнику команди Шепетівського міського ЦНТТУМ Вірі МАКАРЕНКО за підготовку переможців змагань та вітаємо наших неймовірних дітей з гарними результатами!!!

Останнє редагування 28 квітня 2023, 14:17
0
репостів
0
репостів