Розділ Спорт

Юні шепетівські баскетболісти взяли участь у першості Хмельницької області

Автор 08 березня 2023, 18:53

У Сатанові відбувся відкритий чемпіонат Хмельницької області з баскетболу серед юнаків та дівчат 2010 р. н. та молодших. Три дні у спортзалі Сатанівської школи точилася запекла боротьба між 12-ма дитячими баскетбольними командами.

Щорічний обласний чемпіонат цього року став відкритим, і в ньому мали можливість змагатися команди зі всієї України, зокрема приїхали команди з Хмельницького, Чернівців, Житомира, Тернополя та Шепетівки.

Честь Шепетівки захищала команда Шепетівської КДЮСШ: Кривий Назар, Лінник Максим, Солоп Максим, Паляниця Артем, Кухарчук Антон, Шамасурян Арман, Карагодов Денис, Самсоненко Сергій, Львівська Анастасія, Саміло Христина, Шевчук Аліна, Колеснік Макар під керівництвом тренера-викладача Гудими Віталія Івановича

Після проведення жеребкування наша команда потрапила до групи C: Шепетівська КДЮСШ (MIX), Плоскирів 1, Житомир ДЮСШ, Чернівці юнаки.

У груповому етапі команда Шепетівської КДЮСШ МІХ здобула перемогу над Плоскирів 1 та поступилась командам ДЮСШ Житомир та Чернівці юнаки., посівши третє місце відповідно, що дало змогу змагатися лише за 5-6 місце чемпіонату.

У матчі плей-офф Шепетівські баскетболісти впевнено перемогли команду ДЮСШ Динамівець (Житомир) з рахунком 32-21, посівши 5 місце.

Слід зазначити, що це перший чемпіонат області для наймолодших баскетболістів Шепетівської КДЮСШ.

В підсумку змагання завершились наступними результатами:

Хлопці:

  • І місце — Плоскирів 2 із м. Хмельницький;
  • ІІ місце — ДЮСШ ЧЕРНІВЦІ;
  • ІІІ місце — БК ТЕРНОПІЛЬ.

Дівчата:

  • І місце — ДЮСШ ЧЕРНІВЦІ;
  • ІІ місце — ДИНАМІВЕЦЬ із м. Житомир;
  • ІІІ місце — ОДЮСШ БК Gueens із смт Сатанів.

Нагадаємо, чемпіонат ВЮБЛ в цьому сезоні проходить в два етапи. Першим етапом ВЮБЛ є відкритий чемпіонат (першість) області, система проведення якого залишається на розсуд та рішення обласної/місцевої федерації, враховуючи вікові групи, кількість команд юнаків і дівчат в регіоні.

Для виходу у наступний етап ВЮБЛ команда має зіграти не менше 10 ігор у своїй області, або дозволяється приймати участь і у різних (кількох) відкритих чемпіонатах та різних вікових групах.

Перший етап ВЮБЛ має бути завершено до 15 березня 2023 року. Після одержання результатів першого етапу від обласних/місцевих федерацій баскетболу та кількості заявок від команд, які вийшли до другого етапу, буде визначено систему проведення та календар ігор другого етапу змагань.

Останнє редагування 10 березня 2023, 15:29
0
репостів
0
репостів