Розділ Події

У міській раді обговорювали можливість переходу на альтернативні форми опалення

Автор 12 січня 2022, 12:06

Зокрема, піднімали питання про підвищення енергоефективності у закладах освіти шляхом переобладнання котелень.

Так, компанії ТОВ «Могильов тепло» та ТОВ «Нікотеплосервіс» прибули до Шепетівської громади із інвестиційними пропозиціями обладнання котелень закладів освіти за новим принципом.

Товариства мають досвід роботи з об’єктами освіти у Чернівецькій, Кіровоградській та Херсонській областях. Першочергові обрахунки були здійснені на прикладі ЗОШ №8 та ДНЗ «Ялиночка». Базові пропозиції формування альтернативної системи опалення обговорювались у колі заступників міського голови Віталія Янушевського та Галини Безкоровайної, депутатів Шепетівської міської ради Галини Веселкової, Максима Бондарєва, Анатолія Липканя, Наталії Яковлевої та Ірини Якимчук. До обговорення долучилися фахівці управління освіти та Шепетівського підприємства теплових мереж.

Ознайомча зустріч пройшла у дискусійному характері, на прохання Віталія Янушевського інвесторам було запропоновано підготувати більш детальну, економічно обґрунтовану пропозицію саме для Шепетівської громади, яка демонструватиме практичну економію, інакше пілотний проект не матиме доцільності в цілому. Управління освіти, за дорученням заступниці Галини Безкоровайної, здійснить аналіз прорахунків запропонованих інвесторами.

На завершення зустрічі було прийнято рішення вивчити питання детальніше та запропонувати результати на розгляд депутатського корпусу Шепетівської міської ради.

За матеріалами Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів