Розділ Події

Земляки вшанували пам’ять полеглого захисника України Валерія Числюка

Автор 03 грудня 2021, 12:16

Сьогодні, 3 грудня в краєзнавчому відділі Музею пропаганди вшанували пам’ять Валерія Числюка, старшого солдата 21-го окремого мотопіхотного батальйону 56-ї окремої мотопіхотної бригади військ Збройних Сил України, старшого водія.

Віддати шану світлій пам’яті бійця прийшли мама Валерія Числюка Любов Іванівна, перший заступник голови Шепетівської районної державної адміністрації Олександр Мельник, заступник начальника Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Віталій Гарбарець, секретар Шепетівської міської ради Роман Вознюк, музейники, громадськість.

Учасники заходу вшанували загиблого Героя хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки.  Віра Кухарук присвятила зворушливі поетичні рядки.

На честь Валерія Числюка в Мокіївській сільській бібліотеці відбулася година пам'яті «Герої не вмирають!!!» Староста Мокіївського старостинського округу Ольга Зеленко, та завідуюча бібліотекою Тетяна Закринична висловили щирі співчуття матері Героя за подвиг сина.

Учні Мокіївського ліцею, вшановували пам'ять Валерія у віршах щирими словами подяки, а Оксана Колба вчитель української мови та літератури розчулила присутніх зворушливим віршем «Жінко не плач…» Гурт «Кумасі» та Ліза Поліщук виконали для присутніх пісні про подвиг героя, який віддав своє життя за Батьківщину.

Допоки ми живі — житиме пам'ять про наших героїв. Вони поклали життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні. Вшанування їх пам'яті — це не просто святий обов'язок, це наша шана і гордість за справжніх героїв.

Нагадаємо, що 3 грудня 2015 року старший водій Валерій Числюк  загинув в районі міста Маріуполь, поблизу села Гнутове (Донецька область), підірвавшись на ворожій міні.  

Указом Президента України №9/2016 від 16 січня 2016 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» Валерій Числюк нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Останнє редагування 03 грудня 2021, 12:48
0
репостів
0
репостів