Розділ Події

Шепетівських прокурорів сьогодні вітали з професійним святом

Автор 01 грудня 2021, 13:56

Сьогодні в приміщенні Шепетівської окружної прокуратури, з нагоди професійного свята, відбулося урочисте зібрання з нагоди Дня працівників прокуратури. Про це повідомили у пресслужбі Шепетівської райдержадміністрації.

За дорученням голови районної державної адміністрації Анатолія Катеренчука з професійним святом прокурорів привітали перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Мельник, заступник голови Віктор Паламарчук.

За професійні здобутки у справі зміцнення законності та порядку кращі працівники були відзначені Грамотами районної державної адміністрації та районної ради.

Олександр Мельник висловив слова подяки за віддану працю та цілеспрямований рух прокуратури до утвердження верховенства права, усунення порушення законів, поновлення прав громадян та посилення протидії корупції, привітав та вручив цінні подарунки.

По завершенню, ке­рів­ни­к Ше­пе­тівсь­кої ок­ружної про­ку­ра­ту­ри Ро­ман Олій­ник подарував пам’ятні монети Хмельницької обласної прокуратури керівництву районної адміністрації та ради.

Слід зазначити, що упродовж поточного року Шепетівською окружною прокуратурою до суду заявлено 37 позовних заяв на загальну суму 56,5 млн. грн. Чотири позовні заяви на суму 11,7 млн. грн заявлено прокуратурою з питань захисту інтересів дітей.

Судами задоволено 56 позовних заяв окружної прокуратури на суму 153 млн. грн. Площа повернутих земель становить 1686 га.

Всього упродовж 2021 року реально виконано рішень судів за позовами прокурора на загальну суму 9,4 млн. грн.

За результатами представницької діяльності прокуратурою розпочато 7 кримінальних проваджень: 5 – у сфері земельних відносин, 1 – у сфері охорони навколишнього природного середовища, 1 – з питань захисту інтересів дітей.

Окрім того, у 2021 році процесуальними прокурорами до суду скеровано обвинувальні акти у 579 кримінальних провадженнях стосовно 590 осіб, підозрюваних у вчиненні кримінальних правопорушень.

За участі прокурорів судами розглянуто 43 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, на 28 осіб накладено стягнення у виді штрафу.

0
репостів
0
репостів