Розділ Події

На Хмельниччині внаслідок пожежі загинуло 4 дітей

Автор 18 листопада 2021, 09:09

Подію класифікували як надзвичайну ситуацію природнього характеру місцевого рівня. З приводу трагедії у селі Медисівка бувшого Теофіпольського району у Хмельницькій ОДА провели брифінг під головуванням Сергія Гамалія.

Також були присутні начальник ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Едуард Братко, начальник ГУ НП у Хмельницькій області Руслан Герасимчук та керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник.

1Як повідомив Едуард Братко, 17 листопада о 20:33 до пункту зв'язку 36 ДПРЧ м. Теофіполь поступило повідомлення від чергового Теофіпольської філії ПАТ "Хмельницькгаз" про те, що до них подзвонив чоловік і повідомив про пожежу житлового будинку в селі Медисівка Теофіпольської ТГ Хмельницького району. Невідкладно на місце події було відправлено караул 36 ДПРЧ у складі 1 одиниці техніки і 5 чоловік особового складу:

"Час прибуття 20:50. Хочу звернути увагу, що відстань до найближчого рятувального підрозділу до села складає 15 км, відстань до найближчого підрозділу місцевої пожежної команди складає 17 км. По прибуттю на місце пожежі було встановлено, що пожежа була в одній кімнаті одноповерхового житлового будинку. Ще до прибуття рятувальників загоряння було ліквідоване господарями, пожежники до гасіння не приступали."

4На місці пожежі у кімнаті виявили тіла чотирьох дітей: 2015, 2016, 2019, 2021 року народження. Попередня причина займання - грубе порушення правил експлуатації пічного опалення. Також начальник управління зазначив, що кімната, де знаходились діти, була розмірами 6 м². Там знаходилось 2 дитячих ліжка, стіл, шафа, телевізор та піч від якої розпочалась пожежа.

3 1Голова ОДА Сергій Гамалій розповів, що за словами старости села та соцпрацівників сім'я не була на обліку та не відноситься до таких, які перебувають у складних життєвих обставинах. Як повідомила староста села, батько утримував сім'ю, підзаробляючи у селі, а мати займалась вихованням дітей, не працювала. За родиною спостерігали, так як вона багатодітна, однак на облік ставити її підстав не було, хоча батька неодноразово бачили у стані алкогольного сп'яніння.

"В той вечір батько повернувся додому з підзаробітку близько 17 години в стані алкогольного сп'яніння, вони повечеряли, лягли дивитись телевізор. У іншій кімнаті окремо знаходились 4 дітей, які спали у своїх ліжечках." - зазначив начальник ГУ НП у Хмельницькій області Руслан Герасимчук.

00228.00 00 51 00.Still002Також він повідомив, що на момент виникнення пожежі обоє батьків спали, а коли прокинулись - дитяча кімната вже була охоплена вогнем і димом. Чоловік з жінкою побігли до кімнати, де знаходились діти. Тоді ж усіх дітей винесли на вулицю та почали надавати їм першу медичну допомогу. Викликали швидку, однак малеча вже не подавала ознак життя.

00228.00 00 47 04.Still001У свою чергу керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник зазначив, що трагедії вдалося б уникнути, якби батьки легковажно не відносились до виконання батьківських обов'язків:

"Діти знаходились в окремій невеличкій кімнаті. У цій кімнаті була відкрита пічка від якої і розпочалось займання кімнати. У зв'язку з цим розпочато кримінальне провадження за ст. 166 ККУ "Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування", а також за ст. 270 ККУ "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки", що спричинило смерть людей. На даний час проводяться необхідні слідчі дії."

Фото ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

Останнє редагування 18 листопада 2021, 11:03
0
репостів
0
репостів