Розділ Події

Показ кінострічок Хмельницького кінофестивалю відбувся у Шепетівці зі скандалом

Автор 13 вересня 2021, 19:12

Вчора на площі імені Тараса Шевченка відбувся кінопоказ Хмельницького кінофестивалю, показали кілька десятків фільмів конкурсних програм «Короткий метр» та «Кращі фільми, які знято в Хмельницькій області». І поки у Хмельницькому відбувалась церемонія закриття, шепетівчани у нашій групі Фейсбуку обурювались щодо організації цього кінопоказу.

Основна претензія стосувалась змісту кінострічок, які не були призначені для очей молодших глядачів. Наш підписник Сергій Панасюк написав:

В мене запитання до Шановних організаторів даного кінофестивалю в нашому місті???? Ви довго думали перед тим як показати таке чудове кіно ???? Приходжу на даний фестиваль, бачу серед присутніх багато дітей які катаються на самокатах, граються, багато з них дивляться кіно на великому екрані, аж тут, якби це гарно написати, мужик заламує тьотю в грубій формі, ставить її в позу до стола і займається з нею грубим коханням з відповідною озвучкою яка лунає на пів міста, а дальше мат за матом, побої,кров, мужики неправильної орієнтації , насилля підлітків між собою і пішло поїхало. І на зауваження глядача ведуча сказала , що діти повинні були бути під контролем батьків , то це як батьки які прийшли з дітьми повинні були їх ловити і закривати їм очі і вуха. Я такого позору ,ще не бачив, фестиваль супер, враження не забутні, після побаченого багатьом дітям напевно буде потрібно бесіда з психологом. Організаторам фестивалю позор, це просто жах!!!!

Підписник нашої групи Дмитро Дудар теж обурився:

Позор організаторам! Я ще ніколи не бачив як серед міста на широкоформатному екрані в присутності дітей показували кіно де присутнє, насилля, сцени відкритого кохання, нецензурна лексика. Про, що думали організатори?

Можна зробити висновок, що перед кінопоказом організатори не ознайомились зі змістом кінострічок, які зібрались демонструвати шепетівським глядачам.

Щодо результатів кінофестивалю, то перемогу у номінації “Повнометражний фільм” здобула стрічка «Сіль з Бонневілю». Переможцем у номінації «Короткометражний фільм» стала стрічка режисера Віталія Кикотя “Сумні портрети”. Перемогу у номінації  «Фільми, зняті на території Хмельницької області» здобув фільм “Залиште полиці пустими для нас”.

Також було вручено декілька спеціальних нагород. Нагороду «За режисуру» отримала стрічка «Потерпи трошки»; «Краща акторська робота» – «Інший Франко»; «Краща анімаційна стрічка» – «Примостився міст до міста», «За створення атмосфери художнього кіно» – «Останній день юності»; «За суспільну значущість» – «Типові проблеми».

Гран-прі Першого Хмельницького кінофестивалю та сертифікат на суму 50000 грн отримав найкращий фільм за версією глядачів. Ним стала кінострічка «Сумні портрети» режисера Віталія Кікотя.

0
репостів
0
репостів