Розділ Події

Вперше засідала Координаційна рада з питань національно-патріотичного виховання

Автор 31 серпня 2021, 17:09

Тимчасовий консультативно-дорадчий орган був утворений для вивчення проблемних питань, пов’язаних з реалізацією державної політики у сфері національно-патріотичного виховання на території Шепетівської територіальної громади.

Раніше Шепетівською міською радою було оголошено набір на оновлення складу координаційної рада, сьогодні ж у малій сесійній залі зібралися усі, хто подав анкети. Було обговорено склад ради, яка функціонуватиме згідно новорозробленого положення.

"Якщо говорити про національно-патріотичне виховання, мова не повинна йти лише про дітей шкільного віку, а й про молодь в цілому. Наше завдання консолідувати зусилля і вказати новий дієвий вектор руху." - коментує заступниця міського голови Галина Безкоровайна.

Було сформовано склад ради:

  • Олена Драчук – голова ради, очільниця ГО «ОТГ-23».
  • Олександр Юрін – заступник голови ради, майор запасу, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників .
  • Марина Ложкіна – секретар ради, депутат Шепетівської міської ради.
  • Галина Безкоровайна – заступниця міського голови
  • Віталій Гарбарець – підполковник, заступник начальника – начальник відділення рекрутингу та комплектування Шепетівського РТЦК та СП.
  • Чапалюк Марія – НСОУ «ПЛАСТ».
  • Вікторія Кузьміна – громадський діяч, активістка.
  • Валерій Окорський – голова «Шепетівської спілки ветеранів Афганістану».
  • Олег Довгань — депутат Шепетівської міської ради.

Членами Координаційної ради було визначено, що планові засідання будуть відбуватися раз на квартал, а також буде враховано потребу позачергових зібрань.

"Сьогоднішній захід повинен стимулювати підвищення продуктивності у охопленні молоді національно-патріотичними заходами. Правильна робота – це не точкові спалахи активності різних громадських організацій, а практична системна робота з громадою, її залучення до активного громадсько-патріотичного життя." - аргументує новообрана голова ради Олена Драчук.

Зі слів депутата Шепетівської міської ради Марини Ложкіної, Координаційна рада повинна стати підтримкою інститутів громадянського суспільства нашої громади, які працюють в напрямку національно-патріотичного виховання. Переконана, нарешті вдасться розробити програму, яка дасть можливість працювати на рівень краще у цьому напрямку.

Нагадаємо, що основними завданнями Координаційної ради є:

  • сприяння здійсненню повноважень Шепетівської міської ради з питань національно-патріотичного виховання на території громади, зокрема в частині виконання законодавства щодо всебічного розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя; співпраці Шепетівської міської ради з громадськими об’єднаннями з питань національно-патріотичного виховання; провадженню інформаційно-просвітницької діяльності з національно-патріотичного виховання;
  • участь у сприянні Шепетівською міською радою роботі громадських об’єднань національно-патріотичного спрямування, військово-патріотичних центрів, гуртків, клубів;
  • участь у проведенні моніторингу здійснення заходів з національно-патріотичного виховання на території Шепетівської громади;
  • підготовка пропозицій щодо удосконалення рішень Шепетівської міської ради та підвищення ефективності її діяльності з національно-патріотичного виховання на території громади відповідно до пріоритетів та основних напрямів національно-патріотичного виховання, визначених у Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді, затвердженій Указом Президента України; розвитку військово-патріотичної і військово-спортивної підготовки молоді та всебічного сприяння проведенню військово-патріотичних заходів.

За матеріалами Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів