Розділ Події

Шепетівчани почали святкування Дня Державного Прапора України та Дня незалежності України

Автор 23 серпня 2021, 18:48

У Шепетівці відбулись перші урочистості до Дня Державного Прапора України та Дня незалежності України. Про це повідомили у пресслужбі Шепетівської міської ради.

23 серпня мешканці громади долучились до підняття Державного Прапора України. Після покладання квітів до погруддя Кобзаря урочистою ходою рушили до центрального флагштоку міста, де відбулося підняття стяга.

Почесну місію підняти Державний Прапор доручено військовослужбовцям: учасниці АТО у 2017 році на посаді фельдшера 40 окремої артилерійської бригади ОТУ «Маріуполь» старшому сержанту Марині Аношенковій та учаснику ООС у 2019 році, начальнику геоінформаційної служби 36 бригади морської піхоти м.Маріуполь старшому лейтенанту Олексію Вавілічеву.

Продовжилися заходи покладанням квітів на Алеї Слави у сквері Героїв АТО та вшануванням пам'яті загиблих за незалежність України воїнів на міському кладовищі. Учасники заходів вшанували хвилиною мовчання борців, які загинули за збереження цілісності України на сході держави та Героїв Небесної Сотні.

Також з нагоди державного свята у міському будинку культури відбулись урочистості та святковий концерт.

Міський голова Віталій Бузиль звертаючись до мешканців Шепетівської громади привітав з найбільшим державним святом та зазначив, що три десятиліття ми розбудовуємо нову країну, ці роки сповнені випробувань, прагнення до єдності та свободи, віри у перемогу. Міський голова зауважив, що ось уже 7 років ми відстоюємо свою державу ціною життів наших земляків. Також наголосив, що кожен із нас щодня змінює Україну та побажав мирного неба, перемог, успіхів та, щоб ця річниця стала точкою відліку позитивних змін.

Від імені Шепетівської міської ради та її Виконавчого комітету Віталій Володимирович відзначив Почесними грамотами та пам'ятними орденами "Незалежна Україна" військовослужбовців та працівників установ і підприємств громади.

Також з нагоди свята відбулось урочисте вручення паспортів громадянина України юним мешканцям громади.

Захід продовжився святковим концертом за участі муніципального естрадно-духового оркестру, виконавців та колективів міського будинку культури.

З нагоди державного свята бібліотеки міста організували тематичні виставки та експозиції, що ілюструють боротьбу за незалежність України. Дитяча художня школа провела виставку робіт учнів та викладачів до Дня Державного прапора та до Дня незалежності України.

Святкування продовжаться завтра, 24 серпня, з 12:00 на площі перед Шепетівським міським будинком культури.

Фотозвіт із святкування

Останнє редагування 23 серпня 2021, 19:00
0
репостів
0
репостів