Розділ Події

До кінця вересня на Шепетівщині триватиме операція "МАК"

Автор 06 липня 2021, 11:12
До кінця вересня на Шепетівщині триватиме операція "МАК" Фото depositphotos.com

Поліція нагадує, що за вирощування маку та коноплі передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність, адже посів маку на території нашої держави дозволений лише спеціалізованим підприємствам, які мають на це ліцензії.

На території Хмельницької області та Шепетівського району зокрема стартувала оперативно-профілактична операція «МАК», яка триватиме до кінця вересня.

Мета - виявлення та знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків.

Згідно зі статтею 106 - 2 Кодексу України про адміністративні правопорушення незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до десяти рослин – тягнуть за собою накладення штрафу до 1700 гривень з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин. Якщо ж кількість таких рослин більша, то особі, яка їх вирощувала, загрожує кримінальна відповідальність.

Згідно зі статтею 310 Кримінального Кодексу України, за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від 10 до 50 рослин передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 8500 гривень, арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років.

За незаконний посів або вирощування снотворного маку понад 500 рослин або конопель у кількості понад 50 рослин передбачено позбавлення волі на строк до 7 років.

Поліція звертається до громадян з проханням: усім, кому відома будь-яка інформація щодо незаконних посівів нарковмісних рослин, повідомляти за номером «102».

За матеріалами Шепетівського районного управління поліції

0
репостів
0
репостів