Розділ Події

У Шепетівці проходить військово-патріотична гра “Сокіл Джура”

Автор 18 червня 2021, 22:53

Вдесяте відбувається обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл Джура”. Таборування на цей раз проводиться у Шепетівці. Тривають військово-патріотичної гри шість днів, де змагаються 14 роїв по 8 чоловік у кожному.

Минулого року змагання не проводилися у зв’язку з карантином. Про це Суспільному розповіла директорка Хмельницького обласного центру туризму краєзнавства учнівської молоді Наталія Колесник.

Учень Хмельницької школи номер 9 Тарас Радайкін розповідає, не вперше бере участь у грі. Зараз Тарас у ролі лікаря надає першу допомогу травмованому. Каже, ці навички можуть знадобитися і у реальному житті.

“На щастя серйозних травм в моїх близьких чи перехожих я не помічав, але якщо у брата, чи в когось з близьких якась невелика кровотеча, чи прищемив пальця, я можу спокійно надати йому допомогу”, - розповідає Тарас.

Головний суддя змагання Анатолій Назаренко каже, діти на змаганнях опановують спершу теорію, далі переходять до практики.

“Діти займаються теорією спочатку, потім відповідно відпрацьовують питання практичні на умовному полі бою, важливо, що вони вміли і зробили по алгоритму надання першої медичної до лікарської допомоги пораненому своєму побратиму на полі бою і евакуювали його з червоної зони до зони, яка не є під обстрілом”, - каже Анатолій Назаренко.

Учасниця ігор з Немиринецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Миролюбненської тергромади розповідає, команда Патріоти вдруге бере участь у змаганнях.

“Раніше ми були в Вовковинцях нам дуже подобається, через те ми і приїхали другий раз, нас все влаштовує, ми живемо дружньо. До того, як їхати сюди, ми вже знали конкурсну програму і все вчили”, - ділиться Анатолій Назаренко.

Валентина Нижня виконує роль сотника, яка керує чатовими:

“Чатові мають кожний по три рої, вони є старшими над ними, вони всіх водять на змагання, і піклуються про їхнє здоров’я. А я безпосередньо займаюся з чатовими розповідає розпорядження і вони їх виконують”.

Цьогоріч обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл Джура” відбувається вдесяте, розповідає директорка Хмельницького обласного центру туризму краєзнавства учнівської молоді Наталія Колесник.

“Цей рік є особливий, бо ми проводимо два таких етапи. Ми уже провели з 2 по 6 червня в Самчиках обласний етап для середньовікової категорії, а сьогодні проводимо для старшої вікової категорії. Це діти віком від 15-17 років. Гра "Сокіл Джура" це системна форма роботи з національно патріотичного виховання. Діти тут одночасно живуть, змагаються і одночасно виховуються”, - каже Наталія Колесник.

Додає, аби потрапити на обласний етап діти проходили відбір.

“Ми проводили декілька дуже цікавих дистанційних конкурсів, тобто вони на місцях це все проходили, знімали відеоролики, і відсилали нам, ми бачили де рої підготовлені, дивилися як були підготовлені і відповідно запросили їх сюди”, - додає Наталія Колесник.

Фотозвіт із таборування

Відео

0
репостів
0
репостів