Розділ Події

У Шепетівському районі відкрили кінологічний центр поліції

Центр обслуговуватиме територію всього новоствореного Шепетівського району, куди увійшли колишні Ізяславський, Полонський, Білогірський, Славутський, Шепетівський райони та м. Нетішин. 

Сьогодні, 4 червня на території відділу поліцейської діяльності №1 Шепетівського районного управління поліції відбулося відкриття кінологічного центру.

Його діяльність спрямована на підготовку чотирилапих за напрямками розшуку людей, пошуку зброї, вибухівки та наркотичних речовин

"У нас є кінологічні центри в Хмельницькому та Кам’янці-Подільському, а от північ області до цього часу залишалась не покритою, - говорить Олексій Дяк, начальник кінологічного центру ГУНП. - На злочини та пошук безвісти зниклих осіб доводилось їхати за 100 км, що впливало на результат, який показували собаки. З відкриттям кінологічного центру на території Шепетівського району наша оперативність і якість роботи, безперечно, зростуть."

У відкритті центру взяли участь очільник поліції Хмельниччини Руслан Герасимчук, його заступник - начальник кримінальної поліції Андрій Чайковський, начальник кінологічної служби Національної поліції України Світлана Коломієць, начальник Шепетівського РУП Анатолій Чубенко.

"Службові собаки постійно залучаються до пошуку вибухівки та зброї, особливо корисні вони під час розшуку злочинців. Це наші напарники, - зазначає інпектор - кінолог Володимир Козицький, - у новоствореному центрі чотирилапі вихованці навчатимуться працювати на місці злочину. Це дасть можливість більш якісно та у найкоротший термін розкривати злочини та розшукувати людей".

Наразі три вихованці кінологічного центру з м. Хмельницького вже «у арсеналі» кінологів Шепетівського району: німецька вівчарка «Грім» та лабрадор «Мерсі» - «спеціалісти» з розшуку злочинців, а спанієль на прізвисько «Рік» вміє відшукувати вибухівку, зброю та наркотики.

Чотирилапі вихованці нового кінологічного центу забезпечені усіх необхідним: обладнанням для тренувань, місцем для вигулу, зручними вольєрами, а найголовніше – турботою працівників поліції, що вже встигли полюбити своїх підопічних.

"Мені приємно, що сьогодні кінологічний центр ГУНП в Хмельницькій області - один з найкращих в Україні і продовжує розвиватися, - звертаючись до присутніх, сказав Руслан Герасимчук, керівник поліції Хмельниччини. - Ми й надалі докладатимемо максимум зусиль і перейматимемо передовий досвід, аби не втрачати цей результат."

З часом чисельність службових собак збільшиться, аби ефективно, швидко та якісно обслуговувати увесь Шепетівський район.

Переконатися в професіоналізмі чотирилапих присутні змогли на спеціальному тренувальному майданчику, де собаки демонстрували свої здібності.

Шепетівське районне управління поліції та Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Останнє редагування 04 червня 2021, 19:54

Відео

0
репостів
0
репостів