Розділ Події

Шепетівська громада долучилась до акції "Створюємо ліси разом"

Автор 14 квітня 2021, 10:56
Шепетівська громада долучилась до акції "Створюємо ліси разом" Фото ДП "Шепетівський лісгосп"

Майже шістдесят різманітних заходів з урахуванням вимог карантину відбулося на Хмельниччині в рамках акції «Створюємо ліси разом», яка розпочалася 21 березня й триватиме до 17 квітня – Дня довкілля. У них разом з лісівниками взяли участь майже вісімсот чоловік. Так, у лісівників Шепетівщини повним ходом триває весняна лісокультурна кампанія.

Тож лісівники відповідно підготували локації – лісові ділянки, на яких відбудеться садіння лісових культур спільно з учасниками заходу. Цього разу місцем створення нових лісів стали угіддя Плесенського лісництва. І хоч пандемія коронавірусу у цю важливу справу внесла свої корективи, зокрема щодо зменшення кількості учасників акції, проте їх представництво було поважним, а обсяг виконаних робіт згідно плану доволі значним.

В акції із садіння лісу окрім лісівників цього тижня, у вівторок, 13 квітня, взяли участь депутатський корпус міської ради на чолі з міським головою Віталієм Бузилем та активісти-шепетівчани, які вболівають за примноження зеленого багатства нашого краю.

Зрозуміло, що з метою недопущення поширення коронавірусу COVID-19 всі заходи акції проводились із дотриманням усіх карантинних обмежень.

Директор ДП «Шепетівський лісгосп» Володимир Сасюк привітав учасників акції із початком важливої у лісокультурному році події й щиро подякував усім хто, не дивлячись на труднощі, гарно попрацювали у підготовці до проведення всеукраїнської акції і дружньо розпочали роботу. Адже лісівники переконані, що сьогодішня їхня праця з відтворення лісів – це спадок для майбутніх поколінь українців. Як зазначив Володимир Михайлович, метою акції є відновлення українських лісів, підвищення іміджу лісової галузі та професії лісівника, поінформованості суспільства щодо важливості та необхідності проведення лісогосподарських заходів, поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, поліпшення екологічної ситуації в країні.

"Дуже приємно, що щороку представники місцевої влади підтримують лісівників, цікавляться лісом, нашою нелегкою роботою, поважають лісівничий труд. Щиро вдячні за співпрацю і підтримку керівництву міста та активним шепетівчанам, які з року в рік підтримують із нами дружні стосунки і допомагають створювати ліси.

Символічно, що акція стартувала 21 березня, коли відзначається Міжнародний день лісів, який у цьому році відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН проводиться під гаслом «Відновлення лісів: шлях до відродження та добробуту». Лісівники нашого підприємства цього року мають виконати досить серйозний об’єм роботи з посадки лісів, тому бажаю усім злагодженої роботи, гарної погоди, успіхів, здоров’я та 100-відсоткової приживлюваності новостворених культур." - зазначив директор ДП «Шепетівський лісгосп».

Перед початком садіння було проведено відповідний інструктаж з техніки безпеки та з посадки лісу.

На лісовій ділянці площею понад один гектар Плесенського лісництва учасники акції створювали лісові культури дуба звичайного сосни звичайної. Загалом було висаджено понад п’ять тисяч саджанців молодих дубочків та сосон, які стараннями лісівників стануть дібровами, заповіданими для наступних поколінь.

За матеріалами ДП "Шепетівський лісгосп"

0
репостів
0
репостів