Розділ Події

Рятувальники вчились ліквідовувати масштабні пожежі

13 квітня відбулась перевірка готовності пожежно-рятувальних підрозділів Хмельниччини до дій за призначенням. Про це повідомили у ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.

Захід розпочався із зібрання за сигналом “Збір-Аварія” особового складу та працівників Головного управління. Разом з тим було здійснено розгортання Шепетівського зведеного пожежно-рятувального загону та підрозділів життєзабезпечення Аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

На місці розгортання наметового містечка були створені всі необхідні польові умови для автономного функціювання і життєзабезпечення особового складу, організації безперебійної роботи сил і засобів пожежно-рятувальної служби, які залучаються до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, подій та масштабних пожеж.

Напередодні, 12 квітня в Михельському лісництві, що на території Ізяславської міської об’єднаної територіальної громади Шепетівського району, надзвичайники разом із лісівниками та службами взаємодії провели тактико-спеціальне навчання з ліквідації умовної лісової пожежі. Участь у навчаннях взяли надзвичайники з Ізяслава та Шепетівки, а також вогнеборці добровільних пожежних дружин лісництва та Пенітенціарної служби району.

За тактичним задумом, внаслідок необережного поводження з вогнем відпочивальників на території лісового масиву виникла низова пожежа кущових насаджень та трави. Через сильний поривчастий вітер пожежа набрала загрозливих масштабів та могла перейти у верхову.

Гасити загоряння екстрені служби тренувалися різними методами – за допомогою ранцевих оприскувачів, трактора з плугом для оборювання крайки лісової пожежі та новітнього пожежно-рятувального автомобіля. У результаті спільних заходів пожежу вдалося швидко локалізувати та ліквідувати.

Такі навчання покликані підвищити спроможність підрозділів ДСНС та лісових господарств до реагування на пожежі в лісових масивах і посилити взаємодію між оперативними службами.

Останнє редагування 13 квітня 2021, 21:47

Відео

0
репостів
0
репостів