Розділ Події

Новопризначений голова Шепетівської РДА відвідав мобільний шпиталь у Славуті та шепетівську лікарню

Автор 13 квітня 2021, 20:13
Василь Сидор та Катеренчук Анатолій на інспекції Василь Сидор та Катеренчук Анатолій на інспекції

Сьогодні, 13 квітня, голова Шепетівської районної державної адміністрації Анатолій Катеренчук, в рамках робочого візиту, відвідав місто Славуту, де ознайомився з роботою мобільного шпиталю. Про це повідомили у пресслужбі Шепетіської РДА.

Разом зі Славутським міським головою Василем Сидором, директором КП «Славутська міська лікарня ім. Ф.М. Михайлова» Леонідом Радзивілюком, головним лікарем Славутського Центру ПМСД Олегом Гаврилюком та представниками Державної служби із надзвичайних ситуацій оглянули мобільний госпіталь, який минулої неділі розгорнули на території лікарні.

Начальник мобільного госпіталю МРЦ ШР Віра Редькіна ознайомила з роботою госпіталю. Госпіталь складається з 35 наметів, з яких 24 – це госпітальна база, розрахована на 120 ліжок.

Кожне ліжко обладнане індивідуальним кисневим концентратором, у розпоряджені є монітор пацієнта, за допомогою якого відслідковується температура, артеріальний тиск, ступінь насичення крові киснем. також при необхідності можна зробити ЕКГ, є дефібрілятор та апарати ШВЛ.

Для роботи з пацієнтами сформовано одну бригаду медиків. На сьогодні у двох модулях госпіталю вже розміщено 10 пацієнтів. На місці організовано злагоджену роботу Штабу та налагоджено взаємодію з місцевими органами влади та медичною службою.

Леонід Радзивілюк доповів про стан захворюваністі на СОVID-19 та ситуацію з киснем у лікарнях.

Далі голова адміністрації оглянув хід виконаних робіт реконструкції приймального відділення Славутської міської лікарні. Даний проект реалізований в рамках національної Програми «Велике будівництво», роботи якого виконуються за кошти державного бюджету.

У приймальному відділенні буде діяти цілодобовий пост лікаря для надання невідкладної медичної допомоги та всі діагностичні підрозділи, які в максимально короткі терміни дозволять поставити діагноз пацієнту, щоб надати йому кваліфіковану допомогу.

По завершенню робочої поїздки відбулася зустріч голови адміністрації Анатолія Катеренчука та міського голови Василя Сидора , на якій міський голова ознайомив очільника району з основними об’єктами та підприємствами, що діють на території громади та основними питаннями, які є сьогодні в громаді відкритими, а це забезпечення лікарні киснем, питання довозу жителів навколишніх громад до місць роботи на період встановлення карантину, відкриття школи та приймального відділення.

Наостанок зустрічі керівник району та очільник міста домовились про співпрацю та взаємодопомогу при вирішенні невідкладних питань.

«Ми маємо Шепетівський район та громади, які входять у нього, тому діяти і працювати ми повинні, злагоджено як одне ціле, на користь громади та розвитку регіону» - зазначив голова адміністрації Анатолій Катеренчук.

Також сьогодні, голова адміністрації зустрівся з заступником головного лікаря «КП «КНП Шепетівська багатопрофільна лікарня» Олександром Наумцем, який доповів про ситуацію з завантаженістю ліжко-місць , ситуацією з киснем у лікарні та ознайомив з ходом завершення реконструкції приймального відділення, що фінансується за рахунок коштів державного бюджету в рамках Програми Президента України «Велике будівництво» .

Будівельні роботи вже на етапі завершення та очікується монтаж сучасного обладнання, яке в дозволить в максимально короткі терміни проводити термінові аналізи та дослідження ( рентгенапарат, кардіограф, гастроскоп, томограф, тощо).

Окрім того, у відділенні буде створено усі умови для проведення успішних реанімаційних заходів.

Останнє редагування 13 квітня 2021, 20:22
0
репостів
0
репостів