Розділ Події

На Шепетівщині знищили 134 боєприпаси часів Другої світової війни

Автор 06 квітня 2021, 20:29

5 квітня о 16:00 піротехніки Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області шляхом підриву знищили вісім 45 мм артилерійських снарядів та вісім 50 мм мінометних мін часів Другої світової війни, які були виявлені напередодні поблизу с. Сошки Шепетівського району.

Під час контрольного обстеження місцевості сапери додатково виявили ще 30  артилерійських снарядів калібром 45 мм, 80 піротехнічних сигнальних патронів та вісім інших боєприпасів часів Другої світової війни. Всі вони були знищені у встановленому порядку сьогодні, 6 квітня, о 14:30.

Загалом із початку року на Хмельниччині виявлено та знищено 255 боєприпасів часів минулих війн.

ДСНС України звертається до громадян із застереженням дотримуватись правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Ні в якому разі не беріть їх до рук, не переносьте, не розбирайте, тим більше не кидайте їх у багаття – це дуже небезпечно! Негайно повідомте про небезпечну знахідку до найближчого підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій за номером телефону «101»!

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

0
репостів
0
репостів